Μεντβέντεφ: «Όλη η Ουκρανία θα καεί» αν το Κίεβο λάβει πιο εξελιγμένα αμερικανικά όπλα

Μεντβέντεφ: «Όλη η Ουκρανία θα καεί» αν το Κίεβο λάβει πιο εξελιγμένα αμερικανικά όπλα Facebook Twitter
0

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με περισσότερα και πιο τεχνολογικά εξελιγμένα οπλικά συστήματα, θα προκαλέσει μόνο περισσότερους βομβαρδισμούς αντιποίνων από τη Ρωσία υπό το εύρος του ρωσικού πυρηνικού δόγματος.

«Όλη η Ουκρανία που παραμένει υπό τον έλεγχο του Κιέβου θα καεί», σύμφωνα με τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Μεντβέντεφ σε μία γραπτή συνέντευξή του προς τη δημοσιογράφο Ναντάνα Φρίντρικσον.

Η δημοσιογράφος ρώτησε τον Μεντβέντεφ (ο οποίος ως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας έχει εξελιχθεί σε έναν από τους Ρώσους αξιωματούχους που εκφράζει τις πιο επιθετικές πολεμικές βλέψεις κατά της Δύσης, από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και μετά) αν η χρήση οπλικών συστημάτων μακράς ακτίνας δράσης από τους Ουκρανούς είναι ενδεχόμενο να οδηγήσει τη Ρωσία σε διαπραγματεύσεις με το Κίεβο.

«Το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο», απάντησε ο Μεντβέντεφ σε σχόλια τα οποία δημοσιοποίησε η Φρίντρικσον στο προφίλ της στην υπηρεσία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων Telegram.

«Μόνο κάποιοι τρελοί από αυτούς που υπάρχουν και είναι αρκετοί, τόσο στο Λευκό Οίκο, όσο και στο Καπιτώλιο μπορούν να ισχυριστούν κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά. 

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ένας νέος πύραυλος που θα διπλασιάσει την ακτίνα δράσης των βομβαρδισμών που πραγματοποιεί η Ουκρανία, έχει συμπεριληφθεί σε ένα πακέτο αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας οικονομικής αξίας 2,175 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση προσευχής για τη «χριστιανική Αμερική»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ και γνωστοί ευαγγελικοί υποστηρικτές του προέδρου, ενώ οργανώσεις προειδοποιούν ότι θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο κράτος και τη θρησκεία
THE LIFO TEAM