To meme που μισεί ο Πούτιν μόλις απαγορεύτηκε επισήμως στη Ρωσία

To meme που μισεί ο Πούτιν μόλις απαγορεύτηκε επισήμως στη Ρωσία Facebook Twitter
0

Πλέον στη Ρωσία υπάρχει και ένα meme που θεωρείται παράνομο καθώς από χθες το υπουργείο δικαιοσύνης της χώρας πρόσθεσε μια εικόνα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στον κατάλογο των απαγορευμένων εξτρεμιστικών εικόνων.

Η κυβέρνηση έχει μια λίστα με πάνω από 4.000 εικόνες που θεωρούνται «εξτρεμιστική προπαγάνδα», στην οποία συμπεριλήφθηκε και η φωτογραφία του Πούτιν ως γκέι κλόουν.

Οι παραλλαγές της φωτογραφίας εμφανίστηκαν το 2013, αφότου η Ρωσία ξεκίνησε πόλεμο στην LGBTQ κοινότητα με αυστηρότερη νομοθεσία για τη γκέι προπαγάνδα και την ελευθερία έκφρασης.

Το meme έχει πάρα πολλές παραλλαγές και δεν είναι ξεκάθαρο ποιες απαγορεύτηκαν - μάλλον όλες.Το υπουργείο απαγόρευσε την εικόνα, αναφέροντας πως το έκανε επειδή αφήνει να εννοηθεί ότι ο Πούτιν υπέφερε από «υποτιθέμενο μη συμβατικό γενετήσιο προσανατολισμό» - σε ποιο απλά λόγια πως είναι ομοφυλόφιλος.

Μίντια στη Ρωσία που ήθελαν να μεταδώσουν την είδηση, αλλά δεν μπορούσαν να συμπεριλάβουν τη πλέον παράνομη φωτογραφία προσπάθησαν αν την περιγράψουν κάνοντας λόγο για φωτογραφία του Προέδρου που τον δείχνει μακιγιαρισμένο ή με φόντο την πολύχρωμη σημαία του LGBTQI+ κινήματος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΙΔΝΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Εξετάζονται δεσμοί των δραστών με το ISIS - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο όχημά τους

Οι ερευνητές εκτιμούν πως οι δύο δράστες που είπαν ψέματα στην οικογένειά τους για το πού βρίσκονται, είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος - Τι λένε γείτονές τους
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM