Μέγκαν Μαρκλ: «Austin Powers» και «Kill Bill» δείχνουν καρικατούρες γυναικών της Ασίας

Μέγκαν Μαρκλ: «Austin Powers» και «Kill Bill» δείχνουν καρικατούρες γυναικών της Ασίας Facebook Twitter
0

Το podcast της Μέγκαν Μαρκλ επέστρεψε.

Μετά από μια παύση στην κυκλοφορία νέων επεισοδίων του Archetypes, λόγω του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, το Spotify ανέβασε την τελευταία έκδοση του podcast της δούκισσας του Σάσεξ, που μίλησε με τις Margaret Cho και Lisa Ling.

Η Μέγκαν Μαρκλ άνοιξε το επεισόδιο υπενθυμίζοντας την ποικιλομορφία των πολιτισμών στους οποίους εκτέθηκε μεγαλώνοντας στο Λος Άντζελες, κι εξήγησε ότι «το πλήθος των ασιατικών κουλτούρων ήταν τεράστιο μέρος αυτού», από την εξερεύνηση του Little Tokyo τα Σαββατοκύριακα μέχρι τη χαλάρωση στο κορεατικό σπα με τη μητέρα της, Ντόρια Ράγκλαντ.

Ωστόσο, η Μέγκαν παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε τις προκαταλήψεις και το στίγμα που πολλές Ασιάτισσες είναι αναγκασμένες να αντιμετωπίσουν μέχρι χρόνια αργότερα, επισημαίνοντας τις προβληματικές απεικονίσεις που συχνά βλέπουμε στον κινηματογράφο.

«Ταινίες όπως το Austin Powers και το Kill Bill - παρουσίαζαν αυτές τις καρικατούρες των γυναικών ασιατικής καταγωγής ως υπερσεξουαλικές ή επιθετικές», είπε, σημειώνοντας ότι οι συγκεκριμένες ταινίες ήταν μόνο δύο από τα «πολλά» παραδείγματα.

«Αυτό το τοξικό στερεότυπο των γυναικών ασιατικής καταγωγής... αυτό δεν τελειώνει μόνο όταν πέσουν οι τίτλοι τέλους», συνέχισε.

Η 53χρονη ηθοποιός, ακτιβίστρια και κωμικός, Margaret Cho, είπε ότι το στερεότυπο προέρχεται από τη «φαντασίωση του Οριενταλισμού».

«Είναι παρόμοιο με τη femme fatale... μια γυναίκα που είναι όμορφη και θανατηφόρα. Επειδή δεν μπορούμε να είμαστε μόνο όμορφες. Δυστυχώς, αυτό το τροπάριο έχει κολλήσει στον κινηματογράφο, αλλά και στις Ασιατικοαμερικανίδες ή στις Ασιάτισσες».

Από την πλευρά της, η Lisa Ling μίλησε επίσης για την έλλειψη εκπροσώπησης που έβλεπε στη μικρή οθόνη, αποκαλύπτοντας ότι ήταν η κινητήριος δύναμη που την ώθησε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία.

«Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν 7 ετών και η τηλεόραση ήταν πάντα ανοιχτή στο σπίτι μου. Ήταν σαν την αγαπημένη μου μπέιμπι σίτερ. Και συνήθιζα να έχω αυτές τις φαντασιώσεις ότι θα γινόμουν με κάποιο τρόπο μέρος της, γιατί σκεφτόμουν, αν μπορέσω να βγω στην τηλεόραση, ίσως μια μέρα να έχω μια καλύτερη ζωή. Αλλά κανείς δεν μου έμοιαζε έστω και λίγο στην τηλεόραση, εκτός από την Connie Chung», μοιράστηκε η παρουσιάστρια του CNN.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Η «σιωπή» του Πέτερ Μαγιάρ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προκαλεί ανησυχία

Στην εκστρατεία που του χάρισε τη νίκη, ο νεοεκλεγείς Ούγγρος πρωθυπουργός εστίασε σε αρκετά βασικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα του, αφήνοντας ωστόσο «απ' έξω» τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
THE LIFO TEAM
KATY PERRY RUBY ROSE ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Διεθνή / Katy Perry: Η αστυνομία ερευνά τις καταγγελίες της Ruby Rose για σεξουαλική κακοποίηση σε νυχτερινό μαγαζί

Εκπρόσωπος της Perry αρνείται τις κατηγορίες, τις οποίες δημοσίευσε η Rose στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντάς τες «επικίνδυνα και απερίσκεπτα ψέματα»
THE LIFO TEAM