Μεγάλη διαδήλωση κατά των προσφύγων στη Γερμανία

Μεγάλη διαδήλωση κατά των προσφύγων στη Γερμανία Facebook Twitter
0

Πάνω από 10.000 άνθρωποι, υποστηρικτές του λαϊκιστικού, ισλαμοφοβικού κινήματος Pegida (Κίνημα των Ευρωπαίων Πατριωτών εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης) διαδήλωσαν απόψε στη Δρέσδη της ανατολικής Γερμανίας κατηγορώντας τις μαζικές μεταναστευτικές ροές που εισέρχονται στην Ευρώπη για τις επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Παρίσι.

 «Αυτές οι επιθέσεις δεν ήρθαν από το πουθενά, είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής μετανάστευσης ανθρώπων που δεν υποστηρίζουν σε καμία περίπτωση τις ίδιες αξίες» δήλωσε ο Ζίγκφριντ Ντέμπριτς, ένας από τους επικεφαλής του κινήματος, την ίδια ώρα που το συγκεντρωμένο πλήθος καλούσε την Άνγκελα Μέρκελ να παραιτηθεί. 

«Εκείνοι που δε συνδέουν τη λεγόμενη "Θρησκεία της Ειρήνης" (σ.σ.: το Ισλάμ), με το προσφυγικό ζήτημα και τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα των σημερινών και των αυριανών θυμάτων» προσέθεσε ο ίδιος και κατήγγειλε μια «εθνοτική αυτοκτονία» στην Ευρώπη.

H αποψινή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των επιθέσεων που συγκλόνισαν το Παρίσι την Παρασκευή. Η Pegida, ωστόσο, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ανάλογο αριθμό διαδηλωτών με εκείνους που συμμετείχαν στην πορεία που είχε διοργανώσει μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου εναντίον του περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι και άγγιξε τους 25.000.

Το πλήθος τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων αλλά και της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά την 31η Οκτωβρίου, ενώ πολλοί από τους παρευρισκομένους κρατούσαν σημαίες της Γαλλίας ή πανό που έγραφαν «Je suis Paris». Ένα άλλο πανό που υπήρχε στην εκδλήλωση έγραφε «χθες στο Παρίσι, αύριο στη Γερμανία».

«Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο Παρίσι το μόνο που έκαναν ήταν να επιβεβαιώσουν τις προειδοποιήσεις που είχαμε απευθύνει. Είναι πολύ θλιβερό, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη και πιθανόν είμαστε οι επόμενοι στον κατάλογο» κατήγγειλε ένας από τους παρευρισκομένους, ο 45χρονος Τομάς, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM