ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

Με γυναικεία φιγούρα στα φανάρια τιμά η Βαλένθια την Ημέρα της Γυναίκας

Με γυναικεία φιγούρα στα φανάρια τιμά η Βαλένθια την Ημέρα της Γυναίκας Facebook Twitter
1

Το δημοτικό συμβούλιο της Βαλένθια αποφάσισε να τιμήσει την Ημέρα της Γυναίκας βάζοντας και τη γυναικεία φιγούρα στα φανάρια σε 20 διασταυρώσεις της πόλης, από σήμερα,  παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας . Η σύμβουλος για την Ισότητα, Isabel Lozano, παρουσίασε τα πρώτα «unisex» φανάρια, με την εικόνα μιας γυναίκας στο ένα άκρο και έναν άνδρα στο άλλο. «Θέλουμε να κάνουμε ορατές τις γυναίκες, στην πόλη," εξήγησε ο  δήμαρχος, σημειώνοντας ότι δεν είναι μόνο η ανδρική φιγούρα που αντιπροσωπεύει την καθολικότητα.

Η κίνηση έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Η πρώην υπουργός των Σοσιαλιστών  Carmen Alborch, εξέχουσα φεμινίστρια, είπε ότι  "ακούγεται καλό ως μέτρο για να γίνουν ορατές οι γυναίκες". "Μου είναι αδιάφορο» συμφώνησαν οι Beatriz και η Mayte, 21 και 27 ετών, όταν τις ρώτησε σχετικά η El Pais. Ένας άλλος αντιπρότεινε ότι θα ήταν καλύτερο αντί για αυτό να τοποθετούσε ο δήμος ένα φανάρι με ήχο για τους τυφλούς.  

Πάντως η Βαλένθια δεν καινοτόμησε. Για παράδειγμα, στην Φουενλαμπράδα, ένα δήμο της Μαδρίτης 190.000 κατοίκων νότια της πρωτεύουσας , τα  φανάρια έχουν από το 2007 το σχήμα γυναίκας.  Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Βιέννη και το Μόναχο έχουν επίσης κάτι παρόμοιο στους δρόμους τους.

1

ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ