Μαζεύουν υπογραφές για να φύγει η φερόμενη ως «σύντροφος του Πούτιν» Αλίνα Καμπάεβα από την Ελβετία

Μαζεύουν υπογραφές για να φύγει η Αλίνα Καμπάεβα από την Ελβετία Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ακτιβιστές συγκεντρώνουν υπογραφές, ζητώντας από τις ελβετικές αρχές να διώξουν από τη χώρα την Αλίνα Καμπάεβα, τη φερόμενη ως σύντροφο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκε το Page Six πριν από λίγες ημέρες, η Καμπάεβα φέρεται να κρύβεται στην Ελβετία. Μαζί της, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι τα τέσσερα παιδιά που φέρεται να έχει αποκτήσει με τον Ρώσο πρόεδρο. 

Η Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής και τα παιδιά φέρεται να κρύβονται σε σαλέ κάπου στην Ελβετία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Page Six. 

Τώρα, στο Change.org ακτιβιστές ξεκίνησαν συγκέντρωση υπογραφών, κατά της Καμπάεβα. Μέχρι στιγμής, την έχουν υπογράψει περισσότεροι από 44.600 άνθρωποι. 

«Παρά τον πόλεμο, η Ελβετία συνεχίζει να φιλοξενεί μία συνεργό του καθεστώτος του Πούτιν. Είναι καιρός η Ελβετία να αναλάβει δράση και να ξανασυναντηθεί η Αλίνα “Εύα Μπράουν” Καμπάεβα με τον “Φύρερ” της», αναφέρει η αίτηση, που δημιουργήθηκε από πολίτες της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας. 

Στο κείμενο σημειώνουν ότι σύμφωνα με πληροφορίες η Καμπάεβα «κρύβεται στην Ελβετία από συνέπειες των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία», λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 

Παράλληλα σημειώνουν ότι η Καμπάεβα ήταν ανάμεσα στους εμπνευστές νομοσχεδίου που «στέρησε σε χιλιάδες ορφανά της Ρωσίας τη δυνατότητα να υιοθετηθούν στο εξωτερικό» και ότι ως μέλος της Δούμας «ενέκρινε υπάκουα κάθε αντισυνταγματική πρωτοβουλία του Πούτιν». 

«Θα επιδιώξουμε τη δικαιοσύνη με κάθε δυνατό τρόπο και αν διαπιστωθεί διαφθορά πολιτικών αξιωματούχων της Ελβετίας, που επέτρεψαν στην Αλίνα Καμπάεβα να αποκτήσει την υπηκοότητα παρακάμπτοντας όλες τις διαδικασίες, τότε θα διασφαλίσουμε ότι αυτή η πληροφορία δεν θα μείνει κρυφή», επισημαίνουν οι δημιουργεί της αίτησης. 
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

RSF ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΣΟΥΔΑΝ

Διεθνή / Σουδάν: Έρευνα συνδέει ηγέτες της RSF με ακίνητα αξίας 20,7 εκατ. ευρώ στο Ντουμπάι

Η έκθεση αναφέρει ότι το Ντουμπάι λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την RSF, ενώ η οργάνωση κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου
THE LIFO TEAM
Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Διεθνή / Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - Φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Οι εισαγγελικές αρχές στη Γερμανία ερευνούν την υπόθεση και αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου
THE LIFO TEAM
ΙΝΔΙΑ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΑΔΕΛΦΗ

Διεθνή / Ινδία: Άνδρας μετέφερε τον σκελετό της αδελφής του σε τράπεζα για να αποδείξει τον θάνατό της

Προσοχή σκληρές εικόνες - Ο άνδρας εξήγησε ότι απογοητεύτηκε από τη γραφειοκρατία και έτσι έφτασε στο σημείο να μεταφέρει τα οστά, για να αποδείξει ότι η αδελφή του είχε πεθάνει
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΔΙΟΡΙΑ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Λήγει η διορία στον Τραμπ για έγκριση από το Κογκρέσο για τον πόλεμο στο Ιράν: Τι θέλει να «εκμεταλλευτεί»

Ο πόλεμος με το Ιράν ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου και ο Τραμπ ενημέρωσε σχετικά το Κογκρέσο δύο ημέρες αργότερα, όταν και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις 60 ημέρες - Η Τεχεράνη προειδοποιεί με «επώδυνη» απάντηση σε τυχόν νέα αμερικανικά πλήγματα
THE LIFO TEAM