Μαζεύουν υπογραφές για να φύγει η φερόμενη ως «σύντροφος του Πούτιν» Αλίνα Καμπάεβα από την Ελβετία

Μαζεύουν υπογραφές για να φύγει η Αλίνα Καμπάεβα από την Ελβετία Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ακτιβιστές συγκεντρώνουν υπογραφές, ζητώντας από τις ελβετικές αρχές να διώξουν από τη χώρα την Αλίνα Καμπάεβα, τη φερόμενη ως σύντροφο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκε το Page Six πριν από λίγες ημέρες, η Καμπάεβα φέρεται να κρύβεται στην Ελβετία. Μαζί της, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι τα τέσσερα παιδιά που φέρεται να έχει αποκτήσει με τον Ρώσο πρόεδρο. 

Η Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής και τα παιδιά φέρεται να κρύβονται σε σαλέ κάπου στην Ελβετία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Page Six. 

Τώρα, στο Change.org ακτιβιστές ξεκίνησαν συγκέντρωση υπογραφών, κατά της Καμπάεβα. Μέχρι στιγμής, την έχουν υπογράψει περισσότεροι από 44.600 άνθρωποι. 

«Παρά τον πόλεμο, η Ελβετία συνεχίζει να φιλοξενεί μία συνεργό του καθεστώτος του Πούτιν. Είναι καιρός η Ελβετία να αναλάβει δράση και να ξανασυναντηθεί η Αλίνα “Εύα Μπράουν” Καμπάεβα με τον “Φύρερ” της», αναφέρει η αίτηση, που δημιουργήθηκε από πολίτες της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας. 

Στο κείμενο σημειώνουν ότι σύμφωνα με πληροφορίες η Καμπάεβα «κρύβεται στην Ελβετία από συνέπειες των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία», λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 

Παράλληλα σημειώνουν ότι η Καμπάεβα ήταν ανάμεσα στους εμπνευστές νομοσχεδίου που «στέρησε σε χιλιάδες ορφανά της Ρωσίας τη δυνατότητα να υιοθετηθούν στο εξωτερικό» και ότι ως μέλος της Δούμας «ενέκρινε υπάκουα κάθε αντισυνταγματική πρωτοβουλία του Πούτιν». 

«Θα επιδιώξουμε τη δικαιοσύνη με κάθε δυνατό τρόπο και αν διαπιστωθεί διαφθορά πολιτικών αξιωματούχων της Ελβετίας, που επέτρεψαν στην Αλίνα Καμπάεβα να αποκτήσει την υπηκοότητα παρακάμπτοντας όλες τις διαδικασίες, τότε θα διασφαλίσουμε ότι αυτή η πληροφορία δεν θα μείνει κρυφή», επισημαίνουν οι δημιουργεί της αίτησης. 
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 300 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Διεθνή / Σχεδόν 300 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Οι περικοπές στην ανθρωπιστική βοήθεια, οι συγκρούσεις, η κλιματική και οικονομική κρίση συμβάλλουν στην έκτη συνεχόμενη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υποσιτισμό
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Διεθνή / Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Η νέα καμπάνια της Τουρκίας για την παχυσαρκία προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς πολίτες μετρώνται για ΔΜΣ σε πλατείες χωρίς σαφείς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων
LIFO NEWSROOM
«Είναι ένας κόπανος που καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Σπρίνγκστιν

Διεθνή / «Αυτό το αποξηραμένο δαμάσκηνο καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο θρύλος της αμερικανικής ροκ έχει αποκαλέσει τον Τραμπ «ακατάλληλο» για το αξίωμα του προέδρου και έχει χαρακτηρίσει τη κυβέρνησή του «διεφθαρμένη»
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Διεθνή / Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Οι ομοφοβικές, εθνικιστικές και βαθιά ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά την ανάδειξη του αδελφού του σε νέο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM