«Μαζεύουν» τα σχόλια Τραμπ για τη Β. Κορέα: «Αυθόρμητες» οι δηλώσεις περί «πυρός και μανίας»

«Μαζεύουν» τα σχόλια Τραμπ για τη Β. Κορέα: «Αυθόρμητες» οι δηλώσεις περί «πυρός και μανίας» Facebook Twitter
0

Οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα απαντήσει με «πυρ και μανία» εάν η Βόρεια Κορέα προβεί σε επιπλέον απειλές κατά των ΗΠΑ ήταν «απρογραμμάτιστες και αυθόρμητες», δήλωσε σήμερα ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος με γνώση του θέματος.


Τα σχόλια ήταν «όλα (έμπνευσης) του Τραμπ» επισήμανε άλλος ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος όπως και ο πρώτος ζήτησε να μην κατονομαστεί.


Χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε: «Η Βόρεια Κορέα καλύτερα να μην διατυπώνει άλλες απειλές εναντίον των ΗΠΑ. Θα έρθουν αντιμέτωποι με πυρ και μανία, σε βαθμό τέτοιο που ο πλανήτης δεν έχει ξαναδεί».

Ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος που ασχολείται με το ζήτημα της Βόρειας Κορέας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters: «Τα σχόλια του προέδρου Τραμπ ήταν απρογραμμάτιστα και αυθόρμητα».


«Δεν είχαν προηγηθεί συζητήσεις σχετικά με την κλιμάκωση της ρητορικής ως απάντηση στις δηλώσεις του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ (Γιονγκ Ουν) ή σχετικά με τις ενδεχόμενες επιπτώσεις κάτι τέτοιου» εξήγησε ο αξιωματούχος. «Εντούτοις είναι σημαντικό για τους Βορειοκορεάτες να κατανοήσουν ότι η στρατηγική υπομονή αυτής της χώρας έχει εξαντληθεί σε αντίθεση με την αποφασιστικότητά μας να προασπιστούμε τους συμμάχους μας, κάνοντας ό,τι χρειαστεί».


Εξάλλου, άλλοι δύο αμερικανοί αξιωματούχοι, που επίσης μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, επισήμαναν ότι η απειλή του προέδρου περί «πυρός και μανίας» δεν βοηθάει και ενέχει τον κίνδυνο να προκαλέσει μια ανεπιθύμητη απάντηση από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.


Επιπλέον, υπάρχει ο κίνδυνος να απομακρυνθούν από το πλευρό της Ουάσιγκτον οι χώρες σύμμαχοι των ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα όπως επίσης και οι αντίπαλοί της, η Κίνα και η Ρωσία, από τις οποίες οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν στην άσκηση πίεσης προς τον Κιμ να εγκαταλείψει το πυρηνικό πρόγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / CNN: Δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να αναμένεται η υπογραφή της σήμερα, καθώς παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα και τις κυρώσεις
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Νέα κλιμάκωση στην Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο Κίεβο με υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση - Κάτοικοι περιέγραψαν μια νύχτα χωρίς προηγούμενο, με εκρήξεις, πυρκαγιές και εκτεταμένες καταστροφές
THE LIFO TEAM