Η Βόρεια Κορέα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επίθεσης στη νήσο Γκουάμ που αποτελεί επικράτεια των ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επίθεσης στη νήσο Γκουάμ που αποτελεί επικράτεια των ΗΠΑ Facebook Twitter
1

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι «εξετάζει προσεκτικά» ένα σχέδιο επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ του Ειρηνικού, που αποτελεί επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ανακοίνωση έγινε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη Βόρεια Κορέα ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών θα αντιμετωπιστεί με «φωτιά και οργή».

Εκπρόσωπος του Λαϊκού Στρατού της Κορέας δήλωσε μέσω του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA ότι το πρόγραμμα επίθεσης θα «τεθεί σε εφαρμογή οποιαδήποτε στιγμή με πολλαπλό και διαδοχικό τρόπο» μόλις λάβει την απόφαση ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Σε άλλη δήλωση που αποδίδεται σε διαφορετικό εκπρόσωπο του στρατού, η Βόρεια Κορέα δήλωσε επίσης ότι μπορεί να εκτελέσει μια επίθεση για προληπτικούς λόγους εάν οι ΗΠΑ εκδηλώσουν σημάδια πρόκλησης.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM