Μαύρη Θάλασσα: «Προειδοποιητικά πυρά» από ρωσικό πολεμικό πλοίο σε βρετανικό αντιτορπιλικό

Μαύρη Θάλασσα: «Προειδοποιητικά πυρά» από ρωσικό πολεμικό πλοίο σε βρετανικό αντιτορπιλικό Facebook Twitter
Το HMS Defender (Φωτογραφία αρχείου EPA)
0

Ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά σε βρετανικό αντιτορπιλικό, στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το Interfax που επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Το ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά γιατί το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Defender μπήκε σε ρωσικά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Επίσης, ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος έριξε πυρά στη ρότα του βρετανικού αντιτορπιλικού, ως προειδοποίηση, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. 

Το βρετανικό αντιτορπιλικό εγκατέλειψε τα ρωσικά χωρικά ύδατα λίγο μετά, έχοντας εισχωρήσει έως και 3 χιλιόμετρα εντός αυτών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

«Το αντιτορπιλικό προειδοποιήθηκε ότι θα χρησιμοποιηθούν όπλα αν παραβιάσει τα σύνορα της Ρωσίας. Δεν αντέδρασε σε αυτή την προειδοποίηση», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για το περιστατικό που συνέβη στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας. 

Με πληροφορίες από Reuters  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM