Μαθητευόμενος πιλότος προσγείωσε αεροπλάνο στο πρώτο του μάθημα - Είχε λιποθυμήσει ο εκπαιδευτής

Μαθητευόμενος πιλότος προσγείωσε αεροπλάνο στο πρώτο του μάθημα - Είχε λιποθυμήσει ο εκπαιδευτής Facebook Twitter
0

Ένας μαθητευόμενος πιλότος στην Αυστραλία κατάφερε να προσγειώσει ένα αεροπλάνο με ασφάλεια κατά το πρώτο του μάθημα, μετά την λιποθυμία του εκπαιδευτή του. 

Όπως μεταδίδει το 9 News και αναμεταδίδει το CNN, ο Μαξ Σίλβεστερ, κατάφερε να προσγειώσει το μικρό αεροπλάνο με τη βοήθεια των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, με τους οποίους ήρθε σε επαφή μετά από επείγουσα κλήση. «Ξέρεις πως να πετάς το αεροπλάνο;», ακούγεται να λέει ένας ελεγκτής κυκλοφορίας κατά την κλήση η οποία ηχογραφήθηκε. «Είναι το πρώτο μου μάθημα», απάντησε ο Σίλβεστερ. 

Σε μία ψύχραιμη συνομιλία, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έκαναν επανειλημμένες ερωτήσεις για την κατάσταση υγείας του εκπαιδευτή με τον Σίλβεστερ να απαντάει ότι δεν ανταποκρίνεται.  «Η δουλειά σου αυτή τη στιγμή είναι να μείνεις προσηλωμένος στο αεροσκάφος», ακούγεται να λέει ο ελεγκτής που ενθάρρυνε τον μαθητευόμενο πιλότο λέγοντας του ότι κάνει «καταπληκτική δουλειά». 

«Ο εκπαιδευτής μου είχε πει πως ήμουν ένας από τους καλύτερους μαθητές που είχε», είπε ο Σίλβεστερ. Με αυτοπεποίθηση ο μαθητευόμενος πιλότος πραγματοποίησε μία αψεγάδιαστη προσγείωση μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων που ήταν εκείνη τη στιγμή στο αεροδρόμιο. 

Το γεγονός έγινε το Σάββατο το απόγευμα στο αεροδρόμιο Jandakot, νότια της πόλης του Περθ, στη Δυτική Αυστραλία. Μετά την προσγείωση ο εκπαιδευτής μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ