Ματ Χάνκοκ: Σε ριάλιτι επιβίωσης ο πρώην υπουργός Υγείας της Βρετανίας- Τον διέγραψαν οι Τόρις

Ματ Χάνκοκ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ματ Χάνκοκ, που διετέλεσε υπουργός Υγείας της Βρετανίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αποφάσισε να μετάσχει σε ριάλιτι επιβίωσης, κάτι που δεν ενθουσίασε διόλου τους Τόρις και τον διέγραψαν. 

Ο 44χρονος πολιτικός θα πάρει μέρος στο «I’m a Celebrity … Get Me Out of Here!», το ριάλιτι επιβίωσης στο οποίο οι διάσημοι διαγωνιζόμενοι καλούνται να εκτελέσουν διάφορες αποστολές, όπως να φάνε έντομα ή να μπουν σε χώρο με φίδια. 

Εξαιτίας της απόφασής του, ο Χάνκοκ διεγράφη τόσο από βουλευτής των Συντηρητικών, όσο και από μέλος του κόμματος. Πλέον, θα είναι ανεξάρτητος βουλευτής. «Έπειτα από συζήτηση με τον Ματ Χάνκοκ, εξέτασα την κατάσταση και πιστεύω ότι αυτό είναι αρκετά σοβαρό ζήτημα για να διαγραφεί, με άμεση ισχύ», δήλωσε ο Σάιμον Χαρτ, υπεύθυνος κομματικής πειθαρχίας των Τόρις. 

Ο Χάνκοκ παραιτήθηκε πέρυσι από υπουργός Υγείας, αφότου διέρρευσε υλικό από κάμερες ασφαλείας στο οποίο φιλούσε τη στενότερη συνεργάτιδά του, Τζίνα Κολαντάντζελο, παραβιάζοντας τα μέτρα σχετικά με την τήρηση αποστάσεων, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Πηγή από το περιβάλλον του Χάνκοκ ανέφερε πως ο 44χρονος δεν περιμένει ότι θα μπει ξανά στο υπουργικό συμβούλιο, οπότε είδε τη συμμετοχή στο ριάλιτι ως ευκαιρία για να έρθει σε επαφή με τους πολίτες. 

Το εν λόγω ριάλιτι είναι η εκπομπή με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση, ανέφερε η πηγή. «Ο Ματ δεν περιμένει να είναι ξανά στην κυβέρνηση, οπότε αυτή είναι μια απίστευτη ευκαιρία για να “επικοινωνήσει” με τα 12 εκατομμύρια Βρετανούς που το παρακολουθούν κάθε βράδυ», συμπλήρωσε.  

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνει κάποιος τη δουλειά του βουλευτή», σημείωσε η ίδια πηγή. Είτε παραμείνει στην εκπομπή για μία ημέρα ή για τρεις εβδομάδες «υπάρχουν πολύ λίγα μέρη στα οποία οι άνθρωποι μπορούν να δουν έναν πολιτικό όπως πραγματικά είναι», συμπλήρωσε. 

Αρχικά ο Χάνκοκ απέρριψε την πρόταση να εμφανιστεί στο σόου, αλλά το επανεξέτασε μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας. Ο ίδιος υποστήριξε τον Ρίσι Σούνακ για τη θέση του πρωθυπουργού, αλλά δεν του ζητήθηκε να αναλάβει κάποιο χαρτοφυλάκιο.  

«Όταν τον προσέγγισαν αρχικά, αν και κολακεύτηκε και ήταν φυσικά περίεργος, δεν του πήρε πολύ να απορρίψει την ευκαιρία, εξαιτίας της αστάθειας της κυβέρνησης εκείνη τη στιγμή. Τώρα όμως η κυβέρνηση είναι σταθερή. Ο Ρίσι Σούνακ έκανε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα και όλο το κόμμα είναι ενωμένο στο πλευρό του. Έχει μια μεγάλη πλειοψηφία, οπότε μπορεί να περάσει την ατζέντα του από τη Βουλή», ανέφεραν από το περιβάλλον του Χάνκοκ, σημειώνοντας πως ο πολιτικός θεωρεί ότι η τηλεόραση αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο προκειμένου «να ακούσουν οι νεότερες γενιές το μήνυμά μας». 

Το ριάλιτι ξεκινά την Κυριακή και μαζί με τον Ματ Χάνκοκ θα είναι μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής Boy George, ο σταρ του ράγκμπι Μάικ Τίνταλ και η παίκτρια ποδοσφαίρου Τζιλ Σκοτ. 

Ο 44χρονος δεν είναι ο πρώτος πολιτικός που μετέχει σε αυτό. Μεταξύ άλλων, έχουν προηγηθεί οι Ναντίν Ντόρις, Στάνλεϊ Τζόνσον- πατέρας του πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον- και Λέμπιτ Όπικ. Η Ντόρις διεγράφη από τους Συντηρητικούς το 2012, όταν αποφάσισε να πάει στο ριάλιτι. Αργότερα ανέκαμψε πολιτικά και διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού του Μπόρις Τζόνσον. 

Με πληροφορίες από Guardian
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM