Μάντσεστερ: Οι άστεγοι που έτρεξαν να βοηθήσουν τους αιμόφυρτους τραυματίες, συγκλονίζουν με τις μαρτυρίες τους

Μάντσεστερ: Οι άστεγοι που έτρεξαν να βοηθήσουν τους αιμόφυρτους τραυματίες, συγκλονίζουν με τις μαρτυρίες τους Facebook Twitter
0

Όλα τα βρετανικά μίντια παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και τα νέα στοιχεία που προκύπτουν μετά τη φονική επίθεση με τους 22 νεκρούς στη συναυλία στο Μάντσεστερ.

Οι περισσότερες μαρτυρίες μεταφέρουν το φόβο και τη φρίκη από το αιματηρό χτύπημα και τς στιγμές πανικού. Όμως κάποιες από αυτές, ανέδειξαν και ιστορίες που συγκινούν και προσφέρουν ανακούφιση.

Δύο άστεγοι αναφέρονται ως ήρωες για τον αλτρουισμό και τη θαρραλέα τους στάση στα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη.

Ο 35χρονος Στίβεν Τζόουνς κοιμόταν κοντά στο στάδιο, όταν άκουσε την έκρηξη. Αμέσως έσπευσε να παράσχει βοήθεια και βρήκε πολλά αιμόφυρτα παιδιά να κλαίνε και να ουρλιάζουν. «Χρειαζόταν βοήθεια και θα ήθελα να πιστεύω ότι κάποιος θα ερχόταν να βοηθήσει και μένα αν το χρειαζόμουν», δήλωσε ο ITV News. «Ήταν το ένστικτό μου που με έκανε να πάω και να βοηθήσω τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

«Είμαστε άνθρωποι, έχουμε καρδιά, έχουμε ακόμα το ένστικτο να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που το χρειάζονται και αυτό είναι που κάναμε», είπε και περιέγραψε πως είδε ανθρώπους να βγαίνουν από το στάδιο με καρφιά να έχουν τρυπήσει το σώμα τους «Αν δεν βοηθούσα, δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να ζω, έχοντας φύγει μακριά από τα παιδιά».

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό πως ένας ακόμη άστεγος προσπάθησε να βοηθήσει μια γυναίκα η οποία ήταν σοβαρά τραυματισμένη.

Ο 33χρονος Chris Parker περιέγραψε τη δραματική στιγμή που η γυναίκα πέθανε στα χέρια του και σύμφωνα με τις πληροφορίες προσπάθησε να προσφέρει βοήθεια και σε ένα νεαρό κορίτσι που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι.

«Δεν έχω σταματήσει να κλαίω. Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι ήταν μια συναυλία για παιδιά. Υπήρχαν παξιμάδια και μπουλόνια σε όλο το πάτωμα. Οι άνθρωποι είχαν τρύπες στην πλάτη τους. Δεν θα μπορέσω να ξεχάσω τις κραυγές και αυτό που δεν θα ξεπεράσω είναι η μυρωδιά ... Δεν μου αρέσει που το λέω αλλά μύριζε καμμένη σάρκα», είπε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM