Μάντσεστερ: Άγρια ομοφοβική επίθεση σε 22χρονο που φορούσε «κοριτσίστικο τζάκετ»

Μάντσεστερ: Άγρια ομοφοβική επίθεση σε 22χρονο που φορούσε «κοριτσίστικο τζάκετ» Facebook Twitter
0

Άγρια ομοφοβική επίθεση δέχτηκε ένας άνδρας στο Μάντσεστερ επειδή φορούσε «κοριτσίστικο τζάκετ». 

Ο Μόργκαν Φεβρ, 22 χρόνων, είχε μόλις μετακομίσει στην πόλη που επέλεξε για τη «συμπεριληπτικότητά της, την αποδοχή και τις ευκαιρίες στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Στις 10 Απριλίου είχε βγει με φίλους όταν, τις πρώτες πρωινές ώρες, ένας άνδρας τον πλησίασε ρωτώντας τον γιατί φορούσε «κοριτσίστικο τζάκετ» με πούλιες, αποκαλώντας τον παράλληλα «γαμ@@@ο π@@@η». 

«Ήταν το τελευταίο που θυμάται» λέει ο πατέρας του Πολ. «Είναι φρικιαστικό το 2022 άνθρωποι να αποκαλούνται με τέτοια επίθετα και να τους συμβαίνουν τέτοια πράγματα» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Ο 22χρονος υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία ενώ έχει τρία σπασμένα δόντια και πολλαπλά κατάγματα στο πρόσωπο. Οι γιατροί χρειάστηκε να του κάνουν επειγόντως κρανιοτομία για το αιμάτωμα και σαράντα ράμματα

«Όταν είδαμε το Μόργκαν στο νοσοκομείο, ήταν πραγματικά σπαρακτικό. Παντού σωληνάκια και καλώδια. Κι έπειτα, όταν συνήλθε και μας είδε, άρχισε να κλαίει. Το πρώτο πράγμα που είπε ήταν πως δεν έκανε κάτι λάθος εκείνος, αρχίζοντας να κατηγορεί τον εαυτό του και ζητώντας συγγνώμη που έπρεπε να ταξιδέψουμε για να τον δούμε» ανέφερε ο πατέρας του που μαζί με τη μητέρα του έσπευσαν από το Ρέτφορντ να βρεθούν στο πλευρό του παιδιού τους. 

«Κι αυτό που ίσως πληγώνει περισσότερο είναι πως το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό του, είναι πως άξιζε όλα αυτά τα πράγματα» πρόσθεσε. 

Ο Μόργκαν αναρρώνει, αλλά παραμένει τρομοκρατημένος. Επιπλέον, φοβάται πως στη δουλειά του σε δομή υποστήριξης ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες ενδέχεται να τον αντικαταστήσουν ή να τον «παγώσουν» λόγω της επίθεσης. 

Έβλεπε το Μάντσεστερ ως φάρο για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, εξηγεί ο πατέρας του. 

«Επέλεξε το Μάντσεστερ λόγω του κλίματος αποδοχής, όμως τώρα φοβάται να βγει έξω. Υποφέρει από PTSD» λέει ο πατέρας του που μέσω του GoFundMe ζητά οικονομική στήριξη για τα νοσήλια, αλλά και τη διαβίωση του Μόργκαν, που αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να δουλέψει. 

«Το συμβάν αντιμετωπίζεται ως επίθεση με ομοφοβικά κίνητρα και διερευνάται από το τμήμα εγκληματολογικών ερευνών του Μάντσεστερ» ανέφερε η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής αστυνομίας, μεταξύ 2020 - 2021 σημειώθηκαν περί τα 20.000 εγκλήματα υποκινούμενα από μίσος σεξουαλικής ταυτότητας στη Βρετανία. 

Βεβαίως, ο αριθμός ενδέχεται να είναι υψηλότερος δεδομένου του ότι 9 στα 10 θύματα ΛΟΑΤΚΙ δεν καταγγέλλουν τα εγκλήματα μίσους στις αρχές. 

Με πληροφορίες από PinkNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM
Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM