Μάντσεστερ: Άγρια ομοφοβική επίθεση σε 22χρονο που φορούσε «κοριτσίστικο τζάκετ»

Μάντσεστερ: Άγρια ομοφοβική επίθεση σε 22χρονο που φορούσε «κοριτσίστικο τζάκετ» Facebook Twitter
0

Άγρια ομοφοβική επίθεση δέχτηκε ένας άνδρας στο Μάντσεστερ επειδή φορούσε «κοριτσίστικο τζάκετ». 

Ο Μόργκαν Φεβρ, 22 χρόνων, είχε μόλις μετακομίσει στην πόλη που επέλεξε για τη «συμπεριληπτικότητά της, την αποδοχή και τις ευκαιρίες στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Στις 10 Απριλίου είχε βγει με φίλους όταν, τις πρώτες πρωινές ώρες, ένας άνδρας τον πλησίασε ρωτώντας τον γιατί φορούσε «κοριτσίστικο τζάκετ» με πούλιες, αποκαλώντας τον παράλληλα «γαμ@@@ο π@@@η». 

«Ήταν το τελευταίο που θυμάται» λέει ο πατέρας του Πολ. «Είναι φρικιαστικό το 2022 άνθρωποι να αποκαλούνται με τέτοια επίθετα και να τους συμβαίνουν τέτοια πράγματα» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Ο 22χρονος υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία ενώ έχει τρία σπασμένα δόντια και πολλαπλά κατάγματα στο πρόσωπο. Οι γιατροί χρειάστηκε να του κάνουν επειγόντως κρανιοτομία για το αιμάτωμα και σαράντα ράμματα

«Όταν είδαμε το Μόργκαν στο νοσοκομείο, ήταν πραγματικά σπαρακτικό. Παντού σωληνάκια και καλώδια. Κι έπειτα, όταν συνήλθε και μας είδε, άρχισε να κλαίει. Το πρώτο πράγμα που είπε ήταν πως δεν έκανε κάτι λάθος εκείνος, αρχίζοντας να κατηγορεί τον εαυτό του και ζητώντας συγγνώμη που έπρεπε να ταξιδέψουμε για να τον δούμε» ανέφερε ο πατέρας του που μαζί με τη μητέρα του έσπευσαν από το Ρέτφορντ να βρεθούν στο πλευρό του παιδιού τους. 

«Κι αυτό που ίσως πληγώνει περισσότερο είναι πως το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό του, είναι πως άξιζε όλα αυτά τα πράγματα» πρόσθεσε. 

Ο Μόργκαν αναρρώνει, αλλά παραμένει τρομοκρατημένος. Επιπλέον, φοβάται πως στη δουλειά του σε δομή υποστήριξης ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες ενδέχεται να τον αντικαταστήσουν ή να τον «παγώσουν» λόγω της επίθεσης. 

Έβλεπε το Μάντσεστερ ως φάρο για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, εξηγεί ο πατέρας του. 

«Επέλεξε το Μάντσεστερ λόγω του κλίματος αποδοχής, όμως τώρα φοβάται να βγει έξω. Υποφέρει από PTSD» λέει ο πατέρας του που μέσω του GoFundMe ζητά οικονομική στήριξη για τα νοσήλια, αλλά και τη διαβίωση του Μόργκαν, που αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να δουλέψει. 

«Το συμβάν αντιμετωπίζεται ως επίθεση με ομοφοβικά κίνητρα και διερευνάται από το τμήμα εγκληματολογικών ερευνών του Μάντσεστερ» ανέφερε η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής αστυνομίας, μεταξύ 2020 - 2021 σημειώθηκαν περί τα 20.000 εγκλήματα υποκινούμενα από μίσος σεξουαλικής ταυτότητας στη Βρετανία. 

Βεβαίως, ο αριθμός ενδέχεται να είναι υψηλότερος δεδομένου του ότι 9 στα 10 θύματα ΛΟΑΤΚΙ δεν καταγγέλλουν τα εγκλήματα μίσους στις αρχές. 

Με πληροφορίες από PinkNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM
Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM