Μανχάταν: Ο οίκος Valentino απειλεί να κλείσει το κατάστημα στην 5η Λεωφόρο - Ζητά ακύρωση της μίσθωσης

Μανχάταν: Ο οίκος Valentino απειλεί να κλείσει το κατάστημα στην 5η Λεωφόρο - Ζητά ακύρωση της μίσθωσης Facebook Twitter
Μανχάταν: Ο οίκος Valentino απειλεί να κλείσει το κατάστημα στην 5η Λεωφόρο - Κατέθεσε μήνυση (EPA)
0

Η ιταλική εταιρεία μόδας Valentino SpA μήνυσε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, όπου στεγάζεται στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, επιδιώκοντας να ακυρώσει τη μίσθωση, λόγω της πανδημίας.

Ισχυρίζεται ότι λόγω των συνθηκών είναι αδύνατο να παραμείνει ανοιχτό το κατάστημα.

Στην μήνυση που κατατέθηκε την Κυριακή, ο οίκος Valentino είπε ότι το κατάστημα, που βρίσκεται δύο τετράγωνα νότια του πύργου Τραμπ, δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί «σύμφωνα με την πολυτέλεια, την υψηλής ποιότητας φήμη» της γειτονιάς του, όπως προβλέπει η μίσθωση.

Είπε στον ιδιοκτήτη της Savitt Partners ότι προγραμματίζει να σταματήσει τη μίσθωσή του, η οποία ξεκίνησε το 2013 και λήγει το 2029.,Ωστόσο ο ιδιοκτήτης ανέφερε την Παρασκευή ότι δεν θα δεχτεί να παραδοθεί αμαχητί.

Ο δικηγόρος της Savitt δεν απάντησε αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό στο πρακτορείο Reuters, ενώ και ο εκπρόσωπος και δικηγόρος του διάσημου οίκου μόδας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η αγωγή σε κρατικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν είναι μία από τις πολλές, που έχουν κατατεθεί τον τελευταίο καιρό.

Μεταξύ των εταιρειών που έχουν προβεί σε ανάλογες αγωγές είναι τα καταστήματα λιανικής των Gap, H&M, Victoria's Secret και National Basketball Association.

Το κατάστημα του οίκου βρίσκεται σε μία εμπορική γειτονικά με πολυτελείς εταιρείες και με υψηλά ενοίκια.

Μεγάλο μέρος αυτής της έκτασης έχει παραμείνει αδρανές από τα μέσα Μαρτίου, όταν αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης έκλεισαν τις «μη απαραίτητες» επιχειρήσεις για να περιορίσουν τη διάδοση του κορωνοϊού.

Πλέον, επιτρέπονται ορισμένες αγορές στο κατάστημα ενώ υπάρχουν ακόμα περιορισμοί.

Ωστόσο, ο οίκος Valentino ισχυρίζεται ότι οι αγοραστές έχουν φοβηθεί από την πανδημία και η κίνηση έχει μειωθεί σημαντικά. Πρόσθεσε δε, ότι «ακόμη και σε μια εποχή μετά την πανδημία στη Νέα Υόρκη (αν φτάσει μια τέτοια μέρα)» η 5η Λεωφόρος έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

Η διατήρηση του καταστήματος είναι «ανέφικτη, μη πρακτική και δεν είναι πλέον εφαρμόσιμη», ανέφερε.

Στις 8 Ιουνίου, η Victoria's Secret, μέρος της L Brands Inc (LB.N), υπέβαλε παρόμοια αγωγή για να ακυρώσει τη μίσθωση 938.000 δολ. το μήνα στην πλατεία Herald Square του Μανχάταν.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM