Μανχάταν: Ο οίκος Valentino απειλεί να κλείσει το κατάστημα στην 5η Λεωφόρο - Ζητά ακύρωση της μίσθωσης

Μανχάταν: Ο οίκος Valentino απειλεί να κλείσει το κατάστημα στην 5η Λεωφόρο - Ζητά ακύρωση της μίσθωσης Facebook Twitter
Μανχάταν: Ο οίκος Valentino απειλεί να κλείσει το κατάστημα στην 5η Λεωφόρο - Κατέθεσε μήνυση (EPA)
0

Η ιταλική εταιρεία μόδας Valentino SpA μήνυσε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, όπου στεγάζεται στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, επιδιώκοντας να ακυρώσει τη μίσθωση, λόγω της πανδημίας.

Ισχυρίζεται ότι λόγω των συνθηκών είναι αδύνατο να παραμείνει ανοιχτό το κατάστημα.

Στην μήνυση που κατατέθηκε την Κυριακή, ο οίκος Valentino είπε ότι το κατάστημα, που βρίσκεται δύο τετράγωνα νότια του πύργου Τραμπ, δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί «σύμφωνα με την πολυτέλεια, την υψηλής ποιότητας φήμη» της γειτονιάς του, όπως προβλέπει η μίσθωση.

Είπε στον ιδιοκτήτη της Savitt Partners ότι προγραμματίζει να σταματήσει τη μίσθωσή του, η οποία ξεκίνησε το 2013 και λήγει το 2029.,Ωστόσο ο ιδιοκτήτης ανέφερε την Παρασκευή ότι δεν θα δεχτεί να παραδοθεί αμαχητί.

Ο δικηγόρος της Savitt δεν απάντησε αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό στο πρακτορείο Reuters, ενώ και ο εκπρόσωπος και δικηγόρος του διάσημου οίκου μόδας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η αγωγή σε κρατικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν είναι μία από τις πολλές, που έχουν κατατεθεί τον τελευταίο καιρό.

Μεταξύ των εταιρειών που έχουν προβεί σε ανάλογες αγωγές είναι τα καταστήματα λιανικής των Gap, H&M, Victoria's Secret και National Basketball Association.

Το κατάστημα του οίκου βρίσκεται σε μία εμπορική γειτονικά με πολυτελείς εταιρείες και με υψηλά ενοίκια.

Μεγάλο μέρος αυτής της έκτασης έχει παραμείνει αδρανές από τα μέσα Μαρτίου, όταν αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης έκλεισαν τις «μη απαραίτητες» επιχειρήσεις για να περιορίσουν τη διάδοση του κορωνοϊού.

Πλέον, επιτρέπονται ορισμένες αγορές στο κατάστημα ενώ υπάρχουν ακόμα περιορισμοί.

Ωστόσο, ο οίκος Valentino ισχυρίζεται ότι οι αγοραστές έχουν φοβηθεί από την πανδημία και η κίνηση έχει μειωθεί σημαντικά. Πρόσθεσε δε, ότι «ακόμη και σε μια εποχή μετά την πανδημία στη Νέα Υόρκη (αν φτάσει μια τέτοια μέρα)» η 5η Λεωφόρος έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

Η διατήρηση του καταστήματος είναι «ανέφικτη, μη πρακτική και δεν είναι πλέον εφαρμόσιμη», ανέφερε.

Στις 8 Ιουνίου, η Victoria's Secret, μέρος της L Brands Inc (LB.N), υπέβαλε παρόμοια αγωγή για να ακυρώσει τη μίσθωση 938.000 δολ. το μήνα στην πλατεία Herald Square του Μανχάταν.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM