Μαλαισία: Κλείνουν εργοστάσια της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας γαντιών στον κόσμο λόγω κορωνοϊού

Μαλαισία: Κλείνουν εργοστάσια της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας γαντιών στον κόσμο λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Μαλαισία: Κλείνουν εργοστάσια της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρεία γαντιών στον κόσμο λόγω κορωνοϊού (Pixabay)
0

Η Μαλαισία ανακοίνωσε πως κλείνει μερικά από τα εργοστάσια της Top Glove, της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας γαντιών στον κόσμο, καθώς περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής γαντιών από λατέξ στον κόσμο έχει ήδη φέτος καταρρίψει κάθε ρεκόρ κερδών λόγω της ζήτησης εξαιτίας της πανδημίας.

Ωστόσο, 28 εργοστάσιά της θα κλείσουν σταδιακά καθώς 2.453 εργαζόμενοι εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό, από τους 5.767 που ελέγχθηκαν, δήλωσε ο αρμόδιος σε θέματα υγείας, Noor Hisham Abdullah.

«Όλοι όσοι είχαν θετικά αποτελέσματα και οι στενές επαφές τους έχουν μπει σε καραντίνα για να αποφευχθεί η μόλυνση άλλων εργαζομένων», δήλωσε ο Noor Hisham.

Οι περισσότερες από τα κρούσματα ήταν εργάτες, με 2.360 αλλοδαπούς και τους υπόλοιπους Μαλαισιανούς, πρόσθεσε.

Ο ανώτερος υπουργός Ασφαλείας Ismail Sabri Yaakob δήλωσε πως η κυβέρνηση συμφώνησε ότι ορισμένα από τα εργοστάσια της Top Glove θα κλείσουν σταδιακά, για να επιτρέψουν περαιτέρω έλεγχο. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πότε θα ξεκινήσει το σταδιακό κλείσιμο.

Η Top Glove δήλωσε ότι έχει σταματήσει προσωρινά την παραγωγή σε 16 εγκαταστάσεις στην περιοχή από την περασμένη Τετάρτη, με τις υπόλοιπες 12 εγκαταστάσεις της να λειτουργούν με πολύ μειωμένο δυναμικό.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση επέβαλε έκτακτα μέτρα έως τις 30 Νοεμβρίου σε τμήματα μιας περιοχής περίπου 40 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Κουάλα Λουμπούρ, όπου βρίσκονται εργοστάσια της Top Glove.

Οι αναλυτές είπαν ότι οι περιορισμοί δεν άλλαξαν τις προβλέψεις στην κερδοφορία της εταιρείας, αλλά αυτό είναι κάτι που ενδεχομένως να αλλάξει, εάν οι μολύνσεις στα εργοστάσια αυξηθούν απότομα και οι περιορισμοί παραταθούν.

Τα κρούσματα στη Μαλαισία αυξήθηκαν απότομα από τον Οκτώβριο, ωθώντας την κυβέρνηση να αυξήσει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ