Μακρόν: «Ο Ντεπαρντιέ κάνει υπερήφανη τη Γαλλία»- Μίλησε για «ανθρωποκυνηγητό»

Μακρόν: «Ο Ντεπαρντιέ κάνει υπερήφανη τη Γαλλία»- Μίλησε για «ανθρωποκυνηγητό» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Εμανουέλ Μακρόν τάχθηκε στο πλευρό του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, δηλώνοντας ότι ο ηθοποιός έχει γίνει στόχος «ανθρωποκυνηγητού», την ώρα που είναι ξανά στο επίκεντρο, λόγω σεξιστικών σχολίων. 

«Δεν θα με δείτε ποτέ να συμμετέχω σε ένα ανθρωποκυνηγητό», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν στη συνέντευξη που παραχώρησε στο France 5 για τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να αφαιρεθεί το βραβείο της Λεγεώνας της Τιμής που έχει απονεμηθεί στον ηθοποιό. 

«Μισώ τέτοια πράγματα», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος. «Δεν αφαιρείς από κάποιον τη Λεγεώνα της Τιμής με βάση ένα ρεπορτάζ», συμπλήρωσε και τόνισε ότι δεν πρόκειται για «ηθικού χαρακτήρα» τιμή. 

Στην ίδια συνέντευξη, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε μεγάλος θαυμαστής του Ζεράρ Ντεπαρντιέ και σημείωσε ότι ο ηθοποιός κάνει «υπερήφανη τη Γαλλία». «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, είναι σπουδαίος ηθοποιός. Βοήθησε να συστηθούν στον κόσμο μεγάλοι συγγραφείς, κάνει υπερήφανη τη Γαλλία», ανέφερε συγκεκριμένα ο Γάλλος πρόεδρος. 

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχει κατηγορηθεί για βιασμό, ενώ πολλές γυναίκες τον έχουν καταγγείλει για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση. Οι προβολείς έπεσαν ξανά πάνω του έπειτα από την προβολή βίντεο από ταξίδι του στη Βόρεια Κορέα το 2018, στο οποίο ακούγεται να κάνει σεξιστικά και σεξουαλικής φύσης σχόλια. 

Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα Ισπανίδα δημοσιογράφος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του ηθοποιού για βιασμό, που σύμφωνα με την καταγγελία της συνέβη το 1995 στο Παρίσι. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, η υπουργός Πολιτισμού Ριμά Αμπντούλ Μαλάκ δήλωσε ότι τα σχόλια του ηθοποιού ντροπιάζουν τη Γαλλία και ανακοίνωσε ότι ξεκινά πειθαρχική διαδικασία για να αποφασιστεί αν θα αφαιρεθεί η Λεγεώνα της Τιμής που απονεμήθηκε στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ το 1996. 

Σε ανοιχτή επιστολή του, που δημοσιεύθηκε στη Le Figaro τον Οκτώβριο, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ απάντησε στις καταγγελίες σε βάρος του. «Ποτέ μα ποτέ δεν έχω κακοποιήσει γυναίκα. Στο δικαστήριο των ΜΜΕ, στο λιντσάρισμα που μου επιφύλαξαν, έχω μόνο τον λόγο μου για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου», έγραφε μεταξύ άλλων. 

Με πληροφορίες από Guardian

-Εάν είστε επιζώσα βιασμού, σεξουαλικής παρενόχλησης ή trafficking ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Διεθνή / Χανταϊός: Οι βρετανικές αρχές ζητούν καραντίνα 45 ημερών για επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου

Δύο Βρετανοί βρίσκονται ήδη σε απομόνωση στα σπίτια τους, έπειτα από πιθανή έκθεση στον ιό, ενώ ένας 56χρονος Βρετανός νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στην Ολλανδία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Το Ιράν εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ ενώ ο Τραμπ απειλεί: «Αν δεν συμφωνήσουν, οι βομβαρδισμοί θα αρχίσουν»

Η Τεχεράνη μελετά το αμερικανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές πιέσεις και τις απειλές για νέα χτυπήματα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM