ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μακένζι Φίλιπς: Μίλησε για τη 10ετή σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της

Μακένζι Φίλιπς: Η ηθοποιός μιλάει για την 10ετη αιμομεικτική σχέση με τον πατέρα της Facebook Twitter
Η Μακένζι Φίλιπς με την αδελφή της Μπίτζου/ Φωτ.: Getty Images
0

Η Μακένζι Φίλιπς, η ηθοποιός του «American Graffiti», αποφάσισε να μιλήσει για την επιλογή της να συγχωρήσει τον πατέρα της, τον τραγουδιστή Τζον Φίλιπς, για την δεκαετή σεξουαλική κακοποίησή της, η οποία είχε πολυεπίπεδες συνέπειες στη ζωή της, την ωρίμανση και την ψυχική της υγεία. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της πλέον σκοτεινής περιόδου της ζωής της, η Μακένζι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της, ενώ ο εφιάλτης που "φυλάκισε" την Μακένζι σε μία αιμομικτική σχέση ετών,  έλαβε τέλος όταν εκείνη, όπως έχει αποκαλύψει, έμεινε έγκυος και υπήρχε αμφιβολία σχετικά με την πατρότητα του παιδιού. Παρ’ όλα αυτά, η ηθοποιός επέλεξε να συγχωρέσει τον πατέρα της για τον πόνο που της προκάλεσε, χωρίς, οπως τονίζει, αυτό να σημαίνει ότι συναίνεσε ποτέ σε όλα αυτά που υπέστη.

Η Φίλιπς κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με την αδελφή της Τσάινα Φίλιπς - Μπάλντουιν επισήμανε ότι δέχθηκε επιθέσεις και κακόπιστη κριτική για τους λόγους που αποφάσισε να συγχωρήσει τον πατέρα της για όσα της έκανε κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας. 

«Δέχομαι πολλή κριτική και πολύ “τρολάρισμα” στο διαδίκτυο, επειδή έχω τη συγχώρεση στην καρδιά μου. Συγχώρεση, γιατί η συγχώρεση είναι για 'μένα, όχι για τον άλλον. Και το να συγχωρώ δεν σημαίνει ότι συνυπογράφω ή συμφωνώ με αυτό για το οποίο τον συγχωρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Η Φίλιπς έγραψε μάλιστα στα απομνημονεύματά της, ότι ο πατέρας της τη βίασε όταν ήταν 19 ετών, ενώ ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ. Αποκάλυψε ότι στη συνέχεια είχαν μια αιμομικτική σχέση που διήρκεσε 10 χρόνια. «Είναι πολύ περίπλοκο. Είναι πολύ περίπλοκο, και παρόλα αυτά, είμαι γαλήνια», συνέχισε.

Στο βιβλίο της το 2017, Hopeful Healing: Essays on Managing Recovery and Surviving Addiction , η Φίλιπς μοιράστηκε ότι η αποκάλυψή της κατέστρεψε τις σχέσεις με τα μέλη της οικογένειάς της.

Με πληροφορίες από People

-Εάν είστε επιζώσα ενδο-οικογενειακής ή άλλου είδους έμφυλης βίας ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]


 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ