Μαγιόρκα: Μία διέξοδος εν καιρώ πανδημίας για τους τουρίστες

Μαγιόρκα: Μία διέξοδος εν καιρώ πανδημίας για τους τουρίστες Facebook Twitter
Pixabay
0

Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των γερμανικών αρχών και τις επικρίσεις συμπατριωτών τους χιλιάδες Γερμανοί τουρίστες πήραν το πρώτο αεροπλάνο για ολιγοήμερες διακοπές στη Μαγιόρκα.

Για τους Γερμανούς οι διακοπές στη Μαγιόρκα θα μπορούσαν να είναι τόσο όμορφες. Οι τουρίστες είναι ελάχιστοι στο νησί. Στους Βρετανούς, οι οποίοι αγαπούν το νησί των Βαλεαρίδων όσο και οι Γερμανοί, δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν, ακόμα, στη Μαγιόρκα. Τους μικροπωλητές που πωλούν γυαλιά ηλίου, βραχιόλια και παρεό έχουν αντικαταστήσει επίμονοι δημοσιογράφοι που καταδιώκουν τους λιγοστούς τουρίστες με μικρόφωνα και κάμερες.

Υπάρχουν όμως και Γερμανοί, οι οποίοι θέλουν να μιλήσουν σε δημοσιογράφους για να υπερασπιστούν την απόφασή τους να έρθουν για λίγες μέρες στη Μαγιόρκα αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις των γερμανικών υγειονομικών αρχών. Ένα νεαρό ζευγάρι από τη Φρανκφούρτη παραδέχεται ωστόσο ότι δεν θα γνωστοποιήσει σε φίλους και γνωστούς ότι ταξίδεψε στο ισπανικό νησί και σίγουρα δεν θα αναρτήσει τίποτα στο Instagram όπως κάνει συνήθως από τις διακοπές.

O Aμπντούλ Νάσερ από τη Βάδη-Βιρτεμβέργη λέει για την απόφασή του να έρθει στη Μαγιόρκα για διακοπές: «Εδώ και ενάμιση χρόνο δεν πήγα πουθενά. Αισθάνομαι σαν να ζω σε φυλακή». Παραδέχεται βέβαια ότι ανησυχεί μήπως μολυνθεί με τον ιό στις διακοπές. Διαπιστώνει ωστόσο ότι «και στη Γερμανία η κατάσταση δεν είναι οπωσδήποτε καλύτερη».

Πράγματι τα κρούσματα κορωνοϊού στις Βαλεαρίδες είναι λιγότερα από ότι στη Γερμανία. Ο δείκτης θετικότητας στο σύμπλεγμα των ισπανικών νήσων βρίσκεται σήμερα στο 28 ενώ στη Γερμανία ξεπέρασε το περασμένο Σαββατοκύριακο το 130.

Καφέ και φαγητό σε ανοιχτούς χώρους

Επειδή η θάλασσα είναι ακόμα κρύα, οι περισσότεροι Γερμανοί τουρίστες δεν πηγαίνουν στις παραλίες, αλλά για μια βόλτα στα μαγαζιά ή στο ιστορικό κέντρο της Πάλμας.

Οι κλειστοί χώροι σε καφέ και εστιατόρια δεν λειτουργούν βέβαια λόγω των περιοριστικών μέτρων. Ούτως ή άλλως με τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες οι περισσότεροι τουρίστες προτιμούν να απολαμβάνουν τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό τους στους ανοιχτούς χώρους των καταστημάτων εστίασης. Παρά το γεγονός ότι η εστίαση στη Μαγιόρκα κλείνει στις 5 μμ. δίνεται στους τουρίστες η δυνατότητα να παραμείνουν στα εστιατόρια των ξενοδοχείων στα οποία διαμένουν μέχρι τις 10 μμ. Κάποιοι Γερμανοί τουρίστες σχετικοποιούν την απόφαση να επισκεφθούν τη Μαγιόρκα και ισχυρίζονται ότι θα προτιμούσαν να βρίσκονται…αλλού. Είτε σε ένα από τα γερμανικά νησιά ή σε κάποια άλλη γειτονική στη Γερμανία χώρα.

«Δεν μας επιτρέπεται όμως. Έτσι η Μαγιόρκα ήταν η μόνη μας επιλογή», λέει ένα ζευγάρι που μόλις έφθασε στο αεροδρόμιο της Μαγιόρκας.

«Η γερμανική κυβέρνηση δεν είναι συνεπής;»

«Εγώ λέω ανοιχτά ότι ήθελα να έρθω στη Μαγιόρκα και ήρθα», λέει ο Ότο από το Ντύσελντορφ, ο οποίος έφθασε στο νησί μαζί με τη γυναίκα και το γιό του: «Η γερμανική κυβέρνηση δεν είναι συνεπής. Πως είναι δυνατόν να αναιρείς μια ταξιδιωτική οδηγία και να περιμένεις ότι ουδείς θα ταξιδέψει για διακοπές; Πάντως εδώ δεν φοβάμαι μήπως κολλήσω κορωνοϊό», λέει με αυτοπεποίθηση.

Με πληροφορίες από Deustche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ