Μαδούρο: Ο Γκουαϊδό συνωμοτεί για να με δολοφονήσουν

Μαδούρο: Ο Γκουαϊδό συνωμοτεί για να με δολοφονήσουν Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε το Σάββατο τον αντίπαλό του Χουάν Γκουαϊδό για συνομωσία δολοφονίας του και απείλησε να τον στείλει στη φυλακή.


«Μόλις αποτρέψαμε μια σκευωρία της διαβολικής μαριονέτας, που ο ίδιος σχεδίασε, για να με δολοφονήσουν», είπε ο Μαδούρο μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν στο Καράκας.


«Δεν θα φοβηθούμε να στείλουμε αυτούς τους εγκληματίες στην φυλακή», πρόσθεσε, αποκαλώντας το κόμμα του Γκουαϊδό, Λαϊκή Βούληση (VP) μια «τρομοκρατική οργάνωση».


Ενώ η κρίση στην Βενεζουέλα εισέρχεται στον τρίτο μήνα της έπειτα από την αυτοανακήρυξη την 23η Ιανουαρίου του ηγέτη της αντιπολίτευσης σε πρόεδρο της χώρας και την άμεση αναγνώρισή του από περίπου 50 χώρες, οι δύο αντίπαλοι «πρόεδροι» κάλεσαν εκ νέου σε συγκεντρώσεις χθες τους υποστηρικτές τους στο Καράκας «ενάντια στην τρομοκρατία», για τον Μαδούρο στην Μπαρθελόνα (βορειο-ανατολικά) ενώ ο Γκουαϊδό πραγματοποιεί περιοδεία σε όλη τη χώρα με τελικό προορισμό την «ανάκτηση» του Μιραφλόρες, του προεδρικού παλατιού.

Τελευταίο επεισόδιο στην χειρότερη πολιτική και οικονομική κρίση που βιώνει η λατινοαμερικανική χώρα στην πρόσφατη ιστορία της, ήταν η σύλληψη την Πέμπτη από τις βενεζουελανές υπηρεσίες πληροφοριών του Ρομπέρτο Μαρέρο, επιτελάρχη του Γκουαϊδό με την κατηγορία ανάμιξής του σε «τρομοκρατικές επιχειρήσεις» οι οποίες σύμφωνα με το Καράκας, χρηματοδοτούνται από κρατικούς πόρους που έχουν παγώσει από τις αμερικανικές κυρώσεις.

Ο υπουργός Πληροφοριών Χόρχε Ροντρίγκες δήλωσε στην τηλεόραση ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι «δολοφόνοι» στρατολογήθηκαν στο Ελ Σαλβαδόρ, στην Γουατεμάλα και στις Ονδούρες μέσω «τεράστιων χρηματικών ποσών» και εστάλησαν στην γειτονική Κολομβία για να διαπράξουν «επιλεκτικές δολοφονίες» και «σαμποτάζ» σε κρατικές υπηρεσίες της Βενεζουέλας.

«Οι συνομιλίες μεταξύ του Γκουαϊδό και του Μαρέρο αποδεικνύουν ότι ένα δισεκατομμύριο δολάριο χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν οι εγκληματίες», τόνισε ο Ροντρίγκες.

«Συνεχίζουμε στους δρόμους (...) συνεχίζουμε την μάχη», είπε νωρίτερα ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Γκουαϊδό με tweet του, αναρτώντας βίντεο που τον εμφανίζει να χαιρετίζει υποστηρικτές του.

Την ίδια στιγμή, η οικονομία της Βενεζουέλας βυθίζεται ακόμη περισσότερο. Από τις 28 Απριλίου η Ουάσινγκτον σκοπεύει να επιβάλει εμπάργκο στις εξαγωγές αργού πετρελαίου από τη Βενεζουέλα που αποτελούν το 96% του κρατικού προϋπολογισμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM