Μαδούρο: Ο Γκουαϊδό συνωμοτεί για να με δολοφονήσουν

Μαδούρο: Ο Γκουαϊδό συνωμοτεί για να με δολοφονήσουν Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε το Σάββατο τον αντίπαλό του Χουάν Γκουαϊδό για συνομωσία δολοφονίας του και απείλησε να τον στείλει στη φυλακή.


«Μόλις αποτρέψαμε μια σκευωρία της διαβολικής μαριονέτας, που ο ίδιος σχεδίασε, για να με δολοφονήσουν», είπε ο Μαδούρο μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν στο Καράκας.


«Δεν θα φοβηθούμε να στείλουμε αυτούς τους εγκληματίες στην φυλακή», πρόσθεσε, αποκαλώντας το κόμμα του Γκουαϊδό, Λαϊκή Βούληση (VP) μια «τρομοκρατική οργάνωση».


Ενώ η κρίση στην Βενεζουέλα εισέρχεται στον τρίτο μήνα της έπειτα από την αυτοανακήρυξη την 23η Ιανουαρίου του ηγέτη της αντιπολίτευσης σε πρόεδρο της χώρας και την άμεση αναγνώρισή του από περίπου 50 χώρες, οι δύο αντίπαλοι «πρόεδροι» κάλεσαν εκ νέου σε συγκεντρώσεις χθες τους υποστηρικτές τους στο Καράκας «ενάντια στην τρομοκρατία», για τον Μαδούρο στην Μπαρθελόνα (βορειο-ανατολικά) ενώ ο Γκουαϊδό πραγματοποιεί περιοδεία σε όλη τη χώρα με τελικό προορισμό την «ανάκτηση» του Μιραφλόρες, του προεδρικού παλατιού.

Τελευταίο επεισόδιο στην χειρότερη πολιτική και οικονομική κρίση που βιώνει η λατινοαμερικανική χώρα στην πρόσφατη ιστορία της, ήταν η σύλληψη την Πέμπτη από τις βενεζουελανές υπηρεσίες πληροφοριών του Ρομπέρτο Μαρέρο, επιτελάρχη του Γκουαϊδό με την κατηγορία ανάμιξής του σε «τρομοκρατικές επιχειρήσεις» οι οποίες σύμφωνα με το Καράκας, χρηματοδοτούνται από κρατικούς πόρους που έχουν παγώσει από τις αμερικανικές κυρώσεις.

Ο υπουργός Πληροφοριών Χόρχε Ροντρίγκες δήλωσε στην τηλεόραση ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι «δολοφόνοι» στρατολογήθηκαν στο Ελ Σαλβαδόρ, στην Γουατεμάλα και στις Ονδούρες μέσω «τεράστιων χρηματικών ποσών» και εστάλησαν στην γειτονική Κολομβία για να διαπράξουν «επιλεκτικές δολοφονίες» και «σαμποτάζ» σε κρατικές υπηρεσίες της Βενεζουέλας.

«Οι συνομιλίες μεταξύ του Γκουαϊδό και του Μαρέρο αποδεικνύουν ότι ένα δισεκατομμύριο δολάριο χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν οι εγκληματίες», τόνισε ο Ροντρίγκες.

«Συνεχίζουμε στους δρόμους (...) συνεχίζουμε την μάχη», είπε νωρίτερα ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Γκουαϊδό με tweet του, αναρτώντας βίντεο που τον εμφανίζει να χαιρετίζει υποστηρικτές του.

Την ίδια στιγμή, η οικονομία της Βενεζουέλας βυθίζεται ακόμη περισσότερο. Από τις 28 Απριλίου η Ουάσινγκτον σκοπεύει να επιβάλει εμπάργκο στις εξαγωγές αργού πετρελαίου από τη Βενεζουέλα που αποτελούν το 96% του κρατικού προϋπολογισμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM