Lufthansa και Swiss Air Lines σταματούν τις πτήσεις προς το Κίεβο

Lufthansa και Swiss Air Lines σταματούν τις πτήσεις προς το Κίεβο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Lufthansa και η Swiss Air Lines ανακοίνωσαν ότι από σήμερα σταματούν τις πτήσεις προς το Κίεβο, ενώ μέσω ολοένα μεγαλύτερων φόβων για μία ρωσική εισβολή. 

Παράλληλα, η Lufthansa ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις πτήσεις προς την Οδησσό, αλλά θα συνεχίσουν να εκτελούνται εκείνες προς το Λβιβ. «Η ασφάλεια των επιβατών και των μελών των πληρωμάτων μας είναι πάντα η κορυφαία προτεραιότητά μας», επεσήμανε η γερμανική αεροπορική εταιρεία στην ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Η αναστολή των πτήσεων της Lufthansa αναμένεται να παραμείνει σε ισχύ έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Συνήθως ο όμιλος κάνει 74 πτήσεις προς την Ουκρανία κάθε εβδομάδα, είτε με τη Lufthansa, είτε με άλλες εταιρείες που της ανήκουν, ανάμεσα τους οι Austrian Airlines, Eurowings και Swiss Air Line. 

Η Swiss Air Line, θυγατρική του ομίλου Lufthansa ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις προς την ουκρανική πρωτεύουσα από σήμερα έως και τις 28 Φεβρουαρίου. Την προηγούμενη εβδομάδα η ολλανδική KLM επίσης σταμάτησε τις πτήσεις προς το Κίεβο.

Τόσο η Lufthansa όσο και η Swiss Air Line επεσήμαναν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση με την ουκρανική κρίση, όπως και ότι είναι σε στενή επικοινωνία με τις εθνικές και διεθνείς αρχές. 

Την προηγούμενη εβδομάδα η ουκρανική κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι θα κρατήσει ανοιχτό τον εναέριο χώρο της χώρας. Το 2014 η πτήση MH17 της Malaysia Airlines καταρρίφθηκε ενώ πετούσε κοντά στη ζώνη των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία. Και οι 298 άνθρωποι που επέβαιναν στο αεροσκάφος σκοτώθηκαν. Ολλανδική έρευνα κατέληξε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη έπειτα από πλήγμα από πύραυλο ρωσικής κατασκευής.  

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM