Lufthansa και Air France ακύρωσαν εκατοντάδες πτήσεις σήμερα

Lufthansa και Air France ακύρωσαν εκατοντάδες πτήσεις σήμερα Facebook Twitter
0

Δεκάδες χιλιάδες επιβάτες στην Ευρώπη δεν κατάφεραν σήμερα να ταξιδέψουν εξαιτίας των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε Γαλλία και Γερμανία, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα σε πολλά αεροδρόμια και στις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών των δύο χωρών Lufthansa και Air France.

Στη Γερμανία, οι στάσεις εργασίας που κηρύχθηκαν στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, της Κολονίας και της Βρέμης ανάγκασαν τη γερμανική Lufthansa να ακυρώσει «περισσότερες από 800 πτήσεις», ήτοι μία στις δύο, επηρεάζοντας «περίπου 90.000 επιβάτες».

Και σε άλλα αεροδρόμια, όπως εκείνα της Λειψίας, του Ανόβερου και του Αμβούργου καταγράφηκαν προβλήματα. Η Eurowings, θυγατρική του γερμανικού κολοσσού αερομεταφορών, επίσης αντιμετώπισε προβλήματα.

Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για απεργία του προσωπικού των αεροδρομίων που έχει στόχο να ασκήσει πίεση στις μισθολογικές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στον δημόσιο τομέα.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, η Fraport, ανέφερε ότι η κυκλοφορία αναμένεται να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς νωρίς το βράδυ, ενώ αυτή η ημέρα κινητοποιήσεων ολοκληρώνεται περίπου στις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας).

Τα συνδικάτα του γερμανικού δημόσιου τομέα κήρυξαν αυτή την απεργία για να ενισχύσουν τη διεκδίκησή τους για μισθολογικές αυξήσεις 6% για τα 2,3 εκατομμύρια των συμβασιούχων του δημόσιου τομέα που απασχολούνται από το ομοσπονδιακό κράτος και τις κοινότητες.

Παράλληλα, η αεροπορική κυκλοφορία στη Γαλλία πλήττεται από τη ματαίωση του 25% των πτήσεων της Air France, στην έκτη απεργία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κινητοποίησης που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας τον Φεβρουάριο.

Για αύριο Τετάρτη, που θα πραγματοποιηθούν επίσης κινητοποιήσεις, η εταιρεία προβλέπει ότι θα εκτελεστεί σχεδόν το 70% των πτήσεων.

Σύμφωνα πάντως με τη διεύθυνση της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας, οι ζημίες που συνδέονται με τις απεργιακές κινητοποιήσεις επτά ημερών, το διάστημα 22 Φεβρουαρίου και 11 Απριλίου, υπολογίζονται σε «170 εκατομμύρια ευρώ».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΑΜ ΜΠΟΝΤΙ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Όλα όσα έγιναν στην κατάθεση της Αμερικανίδας γενικής εισαγγελέως, Παμ Μπόντι

Η ακρόαση στο Κογκρέσο για τους φακέλους του Τζέφρι Έπσταϊν εξελίχθηκε σε έντονη αντιπαράθεση, καθώς βουλευτές κατηγόρησαν το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι απέκρυψε ονόματα χωρίς σαφή λόγο, ζητώντας εξηγήσεις και απόδοση ευθυνών
THE LIFO TEAM
Savannah Guthrie: Η μητέρα της αγνοείται για 10η ημέρα - Το βίντεο και οι ανησυχίες για την ιδιωτικότητα

Διεθνή / Savannah Guthrie: Η μητέρα της αγνοείται για 10η ημέρα - Το βίντεο και οι ανησυχίες για την ιδιωτικότητα

Το βίντεο από το κουδούνι της 84χρονης αποτέλεσε κρίσιμο στοιχείο για την έρευνα του FBI, αλλά ταυτόχρονα άνοιξε συζήτηση για την ιδιωτικότητα και τη χρήση οικιακών καμερών
THE LIFO TEAM
Ζιζέλ Πελικό: «Μην ντραπείτε ποτέ» – Το μήνυμα στα θύματα κακοποίησης στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Μην ντραπείτε ποτέ» – Το μήνυμα στα θύματα κακοποίησης στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη

Η γυναίκα που αναδείχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο κατά της σεξουαλικής βίας λέει ότι η ντροπή είναι «διπλή καταδίκη» και περιγράφει το σοκ που ένιωσε βλέποντας τον εαυτό της «σαν μια πάνινη κούκλα» σε βίντεο της αστυνομίας
THE LIFO TEAM