Λουκασένκο: Εμπλοκή Ρωσίας αν το Μίνσκ κάνει λάθος στα σύνορα με την Πολωνία

Λουκασένκο: Εμπλοκή Ρωσίας αν το Μίνσκ κάνει λάθος στα σύνορα με την Πολωνία Facebook Twitter
EPA/LEONID SCHEGLOV
0

Η Λευκορωσία δεν πρέπει να κάνει λάθη στην επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα, διότι σε αντίθετη περίπτωση στην κατάσταση αυτή θα εμπλακεί η Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο.

«Δεν εκφοβίζουμε…επειδή γνωρίζουμε ότι εάν, θεός φυλάξοι, κάνουμε κάποιο λάθος, αν υποχωρήσουμε, αυτό θα εμπλέξει αμέσως τη Ρωσία σε αυτή τη δίνη», δήλωσε ο Λουκασένκο σήμερα σε συνέντευξή του στον Ιγκόρ Κοροτσένκο, αρχισυντάκτη του ρωσικού περιοδικού «Εθνική Άμυνα», απόσπασμα της οποίας παραθέτει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Λευκορωσίας Belta.

Ο Λουκασένκο, στη συνέντευξή του αυτή, υπογραμμίζει ότι η Ρωσία «είναι η μεγαλύτερη πυρηνική υπερδύναμη», και προσθέτει : «Δεν είμαι τρελός. Αντιλαμβάνομαι περίφημα πού μπορεί να οδηγήσει αυτό… Έχουμε επίγνωση, γνωρίζουμε τη θέση μας. Αλλά δεν θα γονατίσουμε», πρόσθεσε ο Λουκασένκο.

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, το να παίρνεις τα όπλα στον σημερινό κόσμο, είναι κάτι «σαν τον θάνατο, είναι αυτοκτονία».

«Ειδικά εδώ, στο κέντρο της Ευρώπης. Πόσο μάλλον με τη Λευκορωσία. Εξάλλου, όλοι οι πόλεμοι γίνονταν πάντα εδώ, σε αυτό το κομμάτι γης, στο κέντρο, από εκεί ξεκίνησαν όλα. Δεν σας διδάσκει τίποτα η ιστορία;», λέει ο Λουκασένκο απευθυνόμενος στη Δύση, προσθέτοντας ότι «το να κάνεις πόλεμο εναντίον των δύστυχων αυτών ανθρώπων (μεταναστών) με άρματα μάχης Leopard είναι ανεπίτρεπτο».

Στο μεταξύ το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας κάλεσε σήμερα τον στρατιωτικό ακόλουθο της Πολωνίας σχετικά με τις αβάσιμες, όπως ανακοίνωσε, κατηγορίες για την εμπλοκή του στρατιωτικού προσωπικού της Λευκορωσίας στη μεταναστευτική κρίση στα σύνορά τους.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι «το υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας διαπιστώνει ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας της Πολωνίας δεν είναι επί του παρόντος έτοιμο ή δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε εποικοδομητικό διάλογο για τα επίμαχα ζητήματα που έχουν προκύψει».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Βλαντίμιρ Μακέι, δήλωσε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας Belta, ότι θα συζητήσει την κρίση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα αύριο Τετάρτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, TASS

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM
FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM