Λουκασένκο: Εμπλοκή Ρωσίας αν το Μίνσκ κάνει λάθος στα σύνορα με την Πολωνία

Λουκασένκο: Εμπλοκή Ρωσίας αν το Μίνσκ κάνει λάθος στα σύνορα με την Πολωνία Facebook Twitter
EPA/LEONID SCHEGLOV
0

Η Λευκορωσία δεν πρέπει να κάνει λάθη στην επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα, διότι σε αντίθετη περίπτωση στην κατάσταση αυτή θα εμπλακεί η Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο.

«Δεν εκφοβίζουμε…επειδή γνωρίζουμε ότι εάν, θεός φυλάξοι, κάνουμε κάποιο λάθος, αν υποχωρήσουμε, αυτό θα εμπλέξει αμέσως τη Ρωσία σε αυτή τη δίνη», δήλωσε ο Λουκασένκο σήμερα σε συνέντευξή του στον Ιγκόρ Κοροτσένκο, αρχισυντάκτη του ρωσικού περιοδικού «Εθνική Άμυνα», απόσπασμα της οποίας παραθέτει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Λευκορωσίας Belta.

Ο Λουκασένκο, στη συνέντευξή του αυτή, υπογραμμίζει ότι η Ρωσία «είναι η μεγαλύτερη πυρηνική υπερδύναμη», και προσθέτει : «Δεν είμαι τρελός. Αντιλαμβάνομαι περίφημα πού μπορεί να οδηγήσει αυτό… Έχουμε επίγνωση, γνωρίζουμε τη θέση μας. Αλλά δεν θα γονατίσουμε», πρόσθεσε ο Λουκασένκο.

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, το να παίρνεις τα όπλα στον σημερινό κόσμο, είναι κάτι «σαν τον θάνατο, είναι αυτοκτονία».

«Ειδικά εδώ, στο κέντρο της Ευρώπης. Πόσο μάλλον με τη Λευκορωσία. Εξάλλου, όλοι οι πόλεμοι γίνονταν πάντα εδώ, σε αυτό το κομμάτι γης, στο κέντρο, από εκεί ξεκίνησαν όλα. Δεν σας διδάσκει τίποτα η ιστορία;», λέει ο Λουκασένκο απευθυνόμενος στη Δύση, προσθέτοντας ότι «το να κάνεις πόλεμο εναντίον των δύστυχων αυτών ανθρώπων (μεταναστών) με άρματα μάχης Leopard είναι ανεπίτρεπτο».

Στο μεταξύ το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας κάλεσε σήμερα τον στρατιωτικό ακόλουθο της Πολωνίας σχετικά με τις αβάσιμες, όπως ανακοίνωσε, κατηγορίες για την εμπλοκή του στρατιωτικού προσωπικού της Λευκορωσίας στη μεταναστευτική κρίση στα σύνορά τους.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι «το υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας διαπιστώνει ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας της Πολωνίας δεν είναι επί του παρόντος έτοιμο ή δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε εποικοδομητικό διάλογο για τα επίμαχα ζητήματα που έχουν προκύψει».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Βλαντίμιρ Μακέι, δήλωσε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας Belta, ότι θα συζητήσει την κρίση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα αύριο Τετάρτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, TASS

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM