Λουκασένκο: Εμπλοκή Ρωσίας αν το Μίνσκ κάνει λάθος στα σύνορα με την Πολωνία

Λουκασένκο: Εμπλοκή Ρωσίας αν το Μίνσκ κάνει λάθος στα σύνορα με την Πολωνία Facebook Twitter
EPA/LEONID SCHEGLOV
0

Η Λευκορωσία δεν πρέπει να κάνει λάθη στην επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα, διότι σε αντίθετη περίπτωση στην κατάσταση αυτή θα εμπλακεί η Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο.

«Δεν εκφοβίζουμε…επειδή γνωρίζουμε ότι εάν, θεός φυλάξοι, κάνουμε κάποιο λάθος, αν υποχωρήσουμε, αυτό θα εμπλέξει αμέσως τη Ρωσία σε αυτή τη δίνη», δήλωσε ο Λουκασένκο σήμερα σε συνέντευξή του στον Ιγκόρ Κοροτσένκο, αρχισυντάκτη του ρωσικού περιοδικού «Εθνική Άμυνα», απόσπασμα της οποίας παραθέτει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Λευκορωσίας Belta.

Ο Λουκασένκο, στη συνέντευξή του αυτή, υπογραμμίζει ότι η Ρωσία «είναι η μεγαλύτερη πυρηνική υπερδύναμη», και προσθέτει : «Δεν είμαι τρελός. Αντιλαμβάνομαι περίφημα πού μπορεί να οδηγήσει αυτό… Έχουμε επίγνωση, γνωρίζουμε τη θέση μας. Αλλά δεν θα γονατίσουμε», πρόσθεσε ο Λουκασένκο.

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, το να παίρνεις τα όπλα στον σημερινό κόσμο, είναι κάτι «σαν τον θάνατο, είναι αυτοκτονία».

«Ειδικά εδώ, στο κέντρο της Ευρώπης. Πόσο μάλλον με τη Λευκορωσία. Εξάλλου, όλοι οι πόλεμοι γίνονταν πάντα εδώ, σε αυτό το κομμάτι γης, στο κέντρο, από εκεί ξεκίνησαν όλα. Δεν σας διδάσκει τίποτα η ιστορία;», λέει ο Λουκασένκο απευθυνόμενος στη Δύση, προσθέτοντας ότι «το να κάνεις πόλεμο εναντίον των δύστυχων αυτών ανθρώπων (μεταναστών) με άρματα μάχης Leopard είναι ανεπίτρεπτο».

Στο μεταξύ το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας κάλεσε σήμερα τον στρατιωτικό ακόλουθο της Πολωνίας σχετικά με τις αβάσιμες, όπως ανακοίνωσε, κατηγορίες για την εμπλοκή του στρατιωτικού προσωπικού της Λευκορωσίας στη μεταναστευτική κρίση στα σύνορά τους.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι «το υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας διαπιστώνει ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας της Πολωνίας δεν είναι επί του παρόντος έτοιμο ή δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε εποικοδομητικό διάλογο για τα επίμαχα ζητήματα που έχουν προκύψει».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Βλαντίμιρ Μακέι, δήλωσε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας Belta, ότι θα συζητήσει την κρίση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα αύριο Τετάρτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, TASS

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Διεθνή / «Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Οι νέες δηλώσεις του Χαμενεΐ έρχονται εν μέσω της βαθιάς εσωτερικής κρίσης που ταλανίζει το Ιράν εδώ και εβδομάδες, με χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, σε μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αναταραχές από την επανάσταση του 1979
THE LIFO TEAM
Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Διεθνή / Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κυβερνήτης της Μινεσότα, όσο και ο δήμαρχος της Μινεάπολης αναμένεται να κληθούν επισήμως για κατάθεση σχετικά με τις διαδηλώσεις κατά της ICE
THE LIFO TEAM
Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Η νοσταλγία για την αυταρχική μοναρχία του Σάχη έχει αυξηθεί στη σκιά μιας αντιπολίτευσης χωρίς σαφείς ηγέτες, ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, δεν προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση και δεν απολαμβάνει ουσιαστική υποστήριξη στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει τη ρητορική του για τη Γροιλανδία, απειλώντας με δασμούς όσους αντιστέκονται στα σχέδιά του και υποστηρίζοντας ότι το νησί είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM