Λουί Κολάρ για Qatargate: Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω η Εύα Καϊλή- Aυτό δεν είναι παρά μόνο η αρχή

Λουί Κολάρ για Qatargate: Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω η Εύα Καϊλή- Aυτό δεν είναι παρά μόνο η αρχή Facebook Twitter
0

Νέες αποκαλύψεις για το λεγόμενο Qatar Gate υπόσχεται ο δημοσιογράφος που έφερε στο φως της δημοσιότητας την υπόθεση. 

Ο Λουί Κολάρ με εμπειρία από το 2018 στο αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ της Le Soir ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Λάβαμε μία πρώτη πληροφορία για μια υπόθεση που "έτρεχε" και αφορούσε το Ευρωκοινοβούλιο, μέσα στον Σεπτέμβριο. Από τότε ξεκινήσαμε τη δημοσιογραφική μας έρευνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη αποκάλυψη την Παρασκευή, παράλληλα με την τεράστια αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε στην πόλη των Βρυξελλών».

Συμπληρώνει δε πως «οι ανακριτές υποψιάζονται ότι το Κατάρ προσφέρει χρήματα σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είναι ουσιαστικά τα χρήματα τα οποία βρέθηκαν την Παρασκευή σε πολύ μεγάλες ποσότητες, στην αρχή, στο σπίτι του πρώην Ιταλού Ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Πανζέρι, και αργότερα, μέσα στην ημέρα, πιάστηκε επ’ αυτοφώρω μία εκ των αντιπροέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, η Ελληνίδα Εύα Καϊλή, στο σπίτι της οποίας βρέθηκε επίσης μία μεγάλη ποσότητα χρημάτων. Δεν ξέρουμε ακριβώς το ποσό, αλλά μιλάμε σίγουρα για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, «αυτό δεν είναι παρά μόνο η αρχή», ενώ υπογράμμισε πως: «Η βασική μας πρόκληση είναι αυτή που συναντούν και άλλοι δημοσιογράφοι και είναι η προστασία της ταυτότητας των πηγών μας. Επίσης, όταν συζητάμε με τους συναδέλφους θέματα τόσο ευαίσθητα, θα έλεγα ότι μία ακόμα πρόκληση είναι να αποφύγουμε σε κάθε περίπτωση την υποκλοπή των συζητήσεων ή των πληροφοριών που έχουμε αποκτήσει, θέμα που συνδέεται επίσης με τη διασφάλιση της μυστικότητας των πηγών μας».

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM