Λονδίνο: Ο δράστης είχε στο παρελθόν καταδικαστεί και φυλακιστεί για τρομοκρατία

Λονδίνο: Ο δράστης είχε στο παρελθόν καταδικαστεί και φυλακιστεί για τρομοκρατία Facebook Twitter
EPA
2

Οι αρχές ταυτοποίησαν τον δράστη της χθεσινής επίθεσης με μαχαίρι στην Γέφυρα του Λονδίνου, που πρόλαβε να τραυματίσει θανάσιμα δύο πολίτες πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. 

Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για τον 28χρονο Ουσμάν Καν, που στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για τρομοκρατικά αδικήματα αλλά αποφυλακίστηκε πέρσι. «Το άτομο αυτό ήταν γνωστό στις αρχές και είχε καταδικαστεί το 2012 για τρομοκρατικά αδικήματα», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Νιλ Μπάσου.


Ο Καν αποφυλακίστηκε υπό όρους τον Δεκέμβριο του 2018 και «το βασικό σημείο της έρευνας τώρα είναι να διαπιστωθεί πώς κατόρθωσε να διαπράξει αυτή την επίθεση, κατέληξε ο Μπάσου, προσθέτοντας πως βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σε μια τοποθεσία στην κομητεία του Στάφορντσιρ της κεντρικής Αγγλίας. 

Λονδίνο: Ο δράστης είχε στο παρελθόν καταδικαστεί και φυλακιστεί για τρομοκρατία Facebook Twitter
Ο 28χρονος Ουσμάν Καν είναι ο δράστης της φονικής επίθεσης με μαχαίρι

Λονδίνο: Ο δράστης είχε στο παρελθόν καταδικαστεί και φυλακιστεί για τρομοκρατία Facebook Twitter

 
 

Ο δράστης ήταν επίσης ζωσμένος με έναν ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό και το «γιλέκο» ήταν αυτό που οδήγησε τους αστυνομικούς να ανοίξουν αμέσως πυρ, φοβούμενοι ότι θα ανατιναχτεί. Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα ενώ θα ενισχυθούν οι αστυνομικές περιπολίες στην πρωτεύουσα. 

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σάντικ Καν έπλεξε το εγκώμιο των πολιτών που επέδειξαν «συγκλονιστικό ηρωισμό» και αφόπλισαν τον δράστη. «Το αξιοσημείωτο στις εικόνες που είδαμε είναι ο συγκλονιστικός ηρωισμός των απλών πολιτών που κυριολεκτικά έτρεξαν καταπάνω στον κίνδυνο, χωρίς να ξέρουν τι αντιμετωπίζουν».

Όπως είπε ο Καν, ο κόσμος που έτρεξε να σταματήσει τον δράστη δεν γνώριζε ότι ήταν ψεύτικος ο μηχανισμός. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία δεν αναζητά κάποιον άλλον ύποπτο μέχρι στιγμής. Την επίθεση καταδίκασε τόσο ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον όσο και ο Λευκός Οίκος. «Οι ΗΠΑ καταδικάζουν έντονα όλες τις φρικτές πράξεις βίας σε βάρος αθώων πολιτών και δεσμευόμαστε να παράσχουμε την πλήρη υποστήριξη μας στον σύμμαχό μας, το Ηνωμένο Βασίλειο».

 
Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα Πηγή: www.lifo.grΚάπως έτσι μαγειρεύονται τα στατιστικά για την ισλαμική τρομοκρατία. Θα πούμε πως τα κίνητρα είναι άγνωστα. Άλλωστε, ποιος ξέρει, μπορεί να ήταν θυμωμένος γιατί έχασε η ομάδα του.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ