Λονδίνο: Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης - Σοκαριστικό βίντεο

Λονδίνο: Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης - Σοκαριστικό βίντεο Facebook Twitter
EPA
0

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας αντιμετωπίζει ως «τρομοκρατική ενέργεια» την επίθεση με μαχαίρι στην Γέφυρα του Λονδίνου.

Ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός, καθώς υπέκυψε στα τραύματά του από πυρά των αστυνομικών που έσπευσαν αμέσως στο σημείο, αποκλείοντας την γύρω περιοχή. Ο άνδρας πρόλαβε να τραυματίσει με μαχαίρι πέντε άτομα πριν εξουδετερωθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις. 

«Λόγω των αναφορών ότι ο ύποπτος μπορεί να είχε στην κατοχή του έναν εκρηκτικό μηχανισμό, αναπτύχθηκαν στο σημείο πυροτεχνουργοί (της αντιτρομοκρατικής) και αποκλείστηκε μια μεγάλη περιοχή ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας περαιτέρω κίνδυνος για τους πολίτες», εξήγησε ο επικεφαλής της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, Νιλ Μπάσου.

Πρόσθεσε δε πως ο δήθεν τρομοκρατικός μηχανισμός με τον οποίο είχε ζωστεί ο δράστης, αποδείχτηκε ψεύτικος. Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα ενώ θα ενισχυθούν οι αστυνομικές περιπολίες στην πρωτεύουσα. Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες. 

 
 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Λονδίνου, κάποιοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. «Επιβεβαιώθηκε ότι ένας αριθμός ανθρώπων τραυματίστηκε στην επίθεση, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά», είπε ο Καν μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Θα παραμείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στην τρομοκρατία. Εκείνοι που επιδιώκουν να μας επιτεθούν και να μας διχάσουν δεν θα τα καταφέρουν ποτέ», συνέχισε, καλώντας τους Λονδρέζους να «επαγρυπνούν».


Ο δήμαρχος έπλεξε το εγκώμιο των απλών πολιτών που επέδειξαν «συγκλονιστικό ηρωισμό» και αφόπλισαν τον δράστη ο οποίος πρόλαβε να τραυματίσει πολλούς ανθρώπους. «Το αξιοσημείωτο στις εικόνες που είδαμε είναι ο συγκλονιστικός ηρωισμός των απλών πολιτών που κυριολεκτικά έτρεξαν καταπάνω στον κίνδυνο, χωρίς να ξέρουν τι αντιμετωπίζουν».


Όπως είπε ο Καν, ο κόσμος που έτρεξε να σταματήσει τον δράστη δεν γνώριζε ότι ήταν ψεύτικος ο μηχανισμός. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία δεν αναζητά κάποιον άλλον ύποπτο μέχρι στιγμής. Την επίθεση καταδίκασε τόσο ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον όσο και ο Λευκός Οίκος. «Οι ΗΠΑ καταδικάζουν έντονα όλες τις φρικτές πράξεις βίας σε βάρος αθώων πολιτών και δεσμευόμαστε να παράσχουμε την πλήρη υποστήριξη μας στον σύμμαχό μας, το Ηνωμένο Βασίλειο».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM