Αεροπλάνο της Air India με προορισμό τις ΗΠΑ προσγειώθηκε σήμερα για προληπτικούς λόγους συνοδεία βρετανικών μαχητικών αεροσκαφών στο Λονδίνο έπειτα από απειλή για βόμβα. 

 

Αξιωματούχος της κρατικής αεροπορικής εταιρείας της Ινδίας δήλωσε λίγο αργότερα ότι επρόκειτο για φάρσα. Η φάρσα για την τοποθέτηση βόμβας έγινε με τηλεφωνική κλήση στο αεροδρόμιο του Μουμπάι (Βομβάη), διευκρίνισε ο αξιωματούχος της Air India, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε απειλή για την ασφάλεια των επιβαινόντων και ότι το αεροπλάνο αποχώρησε και συνεχίζει τώρα την πορεία του.

 

Η πτήση AI 191 της Air India που είχε αναχωρήσει από το Μουμπάι με προορισμό το Νιούαρκ προσγειώθηκε νωρίτερα σήμερα για προληπτικούς λόγους στο αεροδρόμιο του Λονδίνου Στάνστεντ «λόγω απειλής για βόμβα», σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα σήμερα η ινδική αεροπορική εταιρεία.

 


Η Βρετανία έδωσε εντολή να απογειωθούν μαχητικά αεροσκάφη Typhoon για να συνοδεύσουν το Boeing 777-337 ώστε να προσγειωθεί με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, το οποίο έκλεισε για σύντομο χρονικό διάστημα τον διάδρομό του. Το αεροπλάνο οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο όπου ανέμενε η αστυνομία, διευκρίνισαν παράλληλα οι αρχές του αεροδρομίου. «Ένα Boeing 777 της Air India άλλαξε πορεία για το Αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου (...) και προσγειώθηκε με ασφάλεια σε περιοχή στην οποία ανέμενε η αστυνομία του Έσεξ. Αυτό στάθμευσε σε απομονωμένο χώρο, μακριά από τους χώρους που χρησιμοποιούνται για τη φυσιολογική λειτουργία του αερολιμένα», σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου.

 

«Ο διάδρομός μας έχει τώρα ξανανοίξει και είναι πλήρως επιχειρησιακός μετά την προσγείωση για προληπτικούς λόγους της πτήσης της Air India», κατέληξαν οι αρχές του αερολιμένα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters