Λονδίνο: Ένα 5χρονο αγόρι είναι το μικρότερο θύμα της πυρκαγιάς στον Πύργο Γκρένφελ

Λονδίνο: Ένα 5χρονο αγόρι είναι το μικρότερο θύμα της πυρκαγιάς στον Πύργο Γκρένφελ Facebook Twitter
0

Ένα πεντάχρονο αγόρι ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ως το μικρότερο, μέχρι στιγμής, σε ηλικία θύμα της πυρκαγιάς στον Πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου, η οποία ξέσπασε πριν από δύο εβδομάδες και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 ανθρώπους.


Ο μικρός Isaac Paulos χαρακτηρίστηκε αγνοούμενος όταν άφησε το χέρι ενός γείτονα που προσπαθούσε να τον απομακρύνει από το φλεγόμενο κτίριο με ασφάλεια.

Όπως αναφέρει η Guardian, η ιατροδικαστής είπε πως ο Isaac, ο οποίος διέμενε με την οικογένειά του σε διαμέρισμα του 18ου ορόφου, βρέθηκε στον 13ο όροφο. Ταυτοποιήθηκε από τα οδοντιατρικά αρχεία και η προκαταρκτική αιτία θανάτου προσδιορίστηκε ως εισπνοή καπνού.

Λονδίνο: Ένα 5χρονο αγόρι είναι το μικρότερο θύμα της πυρκαγιάς στον Πύργο Γκρένφελ Facebook Twitter


«Ο Isaac, ο πολυαγαπημένος μας γιος, μας έφυγε μόλις στα πέντε του χρόνια. Θα λείψει σε όλους μας αυτό το ευγενικό, γεμάτο ενέργεια, γενναιόδωρο αγοράκι. Ήταν τόσο καλό παιδί, τον αγαπούσαν οι φίλοι και η οικογένειά του. Θα μας λείπει για πάντα, αλλά γνωρίζουμε ότι τον φροντίζει ο Θεός τώρα και ότι είναι ασφαλής στον παράδεισο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του.


Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει περίπου 20 από τους 79 νεκρούς, αγνοούμενους ή φερόμενους ως νεκρούς, και έχει προειδοποιήσει ότι ενδεχομένως να μη γίνει ποτέ γνωστό ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που χάθηκαν στην πυρκαγιά.


Η βρετανική κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις για την αντίδρασή της απέναντι στην τραγωδία, ενώ η αστυνομία θα εξετάσει την απαγγελία κατηγοριών, περιλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας, για την πυρκαγιά.


Ο επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι η εξωτερική επένδυση του κτιρίου είχε αποτύχει σε όλους τους ελέγχους ασφαλείας και χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το ίδιο συνέβη και με τα 75 πολυώροφα κτίρια στην Αγγλία με παρόμοια εξωτερική επένδυση. Μετά την πυρκαγιά, η αμερικανική εταιρεία Arconic Inc σταματά όλες τις εξαγωγές της εξωτερικής επένδυσης Reynobond PE που χρησιμοποιεί σε πολυώροφα κτίρια και που είχε χρησιμοποιήσει και στον Πύργο Γκρένφελ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Διεθνή / Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Η νέα αποκάλυψη περί εξωγήινων έχει τα πάντα: μια φαινομενικά έγκυρη πηγή αποκαλύπτει μυστικά για μια κυβερνητική επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει το κοινό στο σκοτάδι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να την υποστηρίζει.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ