Το Lollapalooza ακύρωσε τη συναυλία του DaBaby, μετά τα ομοφοβικά σχόλιά του

Το Lollapalooza ακύρωσε τη συναυλία του DaBaby, μετά τα ομοφοβικά σχόλιά του Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Το Lollapalooza ακύρωσε τη συναυλία του DaBaby, έπειτα από τα ομοφοβικά σχόλια που έκανε ο ράπερ την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στη Φλόριντα. 

Το μουσικό φεστιβάλ ανακοίνωσε ότι βασίζεται «στην ποικιλομορφία, τον μη αποκλεισμό, τον σεβασμό και την αγάπη». Με αυτά κατά νου, ο DaBaby δεν θα εμφανιστεί απόψε στο Grant Park, ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση. 

Ο ράπερ έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με τα ομοφοβικά σχόλια που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, προσβάλλοντας κατά τη διάρκεια συναυλίας τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τους ανθρώπους με HΙV και AIDS. 

«Αν δεν ήρθατε σήμερα εδώ με HIV, AIDS ή όποια από τις θανάσιμες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες που θα σε κάνουν να πεθάνεις σε 2-3 εβδομάδες, σηκώστε τα κινητά σας φωτισμένα», είπε στο Rolling Loud Miami. Χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις, ζήτησε επίσης από όσους δεν είναι ομοφυλόφιλοι άνδρες να σηκώσουν αναμμένο το κινητό τους τηλέφωνο. 

Πολλοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Madonna, Dua Lipa, Έλτον Τζον και Ντέμι Λοβάτο, καταδίκασαν τα σχόλια του DaBaby τις προηγούμενες ημέρες. 

Τα λεγόμενα του ράπερ «τροφοδοτούν το στίγμα και τις διακρίσεις», επεσήμανε ο Έλτον Τζον. «Ο HIV έχει επηρεάσει περισσότερους από 70 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά και τους πιο ευάλωτους ανθρώπους στις κοινότητές μας», υπογράμμισε. 

«Στην Αμερική, ένας μαύρος ομοφυλόφιλος άνδρας έχει 50% πιθανότητες να κολλήσει HIV. Το στίγμα και η ντροπή γύρω από τον HIV και την ομοφυλοφιλία είναι μια τεράστια κινητήρια δύναμη αυτής της ευαλωτότητας», ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων ο Έλτον Τζον, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να καταρριφθούν οι μύθοι, αντί να τροφοδοτούνται αυτοί. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Διεθνή / Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προτιμούν τον σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κόμματος;
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM