Το Lollapalooza ακύρωσε τη συναυλία του DaBaby, έπειτα από τα ομοφοβικά σχόλια που έκανε ο ράπερ την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στη Φλόριντα. 

 

Το μουσικό φεστιβάλ ανακοίνωσε ότι βασίζεται «στην ποικιλομορφία, τον μη αποκλεισμό, τον σεβασμό και την αγάπη». Με αυτά κατά νου, ο DaBaby δεν θα εμφανιστεί απόψε στο Grant Park, ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση. 

 

 

Ο ράπερ έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με τα ομοφοβικά σχόλια που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, προσβάλλοντας κατά τη διάρκεια συναυλίας τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τους ανθρώπους με HΙV και AIDS. 

 

«Αν δεν ήρθατε σήμερα εδώ με HIV, AIDS ή όποια από τις θανάσιμες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες που θα σε κάνουν να πεθάνεις σε 2-3 εβδομάδες, σηκώστε τα κινητά σας φωτισμένα», είπε στο Rolling Loud Miami. Χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις, ζήτησε επίσης από όσους δεν είναι ομοφυλόφιλοι άνδρες να σηκώσουν αναμμένο το κινητό τους τηλέφωνο. 

 

Πολλοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Madonna, Dua Lipa, Έλτον Τζον και Ντέμι Λοβάτο, καταδίκασαν τα σχόλια του DaBaby τις προηγούμενες ημέρες. 

 

Τα λεγόμενα του ράπερ «τροφοδοτούν το στίγμα και τις διακρίσεις», επεσήμανε ο Έλτον Τζον. «Ο HIV έχει επηρεάσει περισσότερους από 70 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά και τους πιο ευάλωτους ανθρώπους στις κοινότητές μας», υπογράμμισε. 

 

«Στην Αμερική, ένας μαύρος ομοφυλόφιλος άνδρας έχει 50% πιθανότητες να κολλήσει HIV. Το στίγμα και η ντροπή γύρω από τον HIV και την ομοφυλοφιλία είναι μια τεράστια κινητήρια δύναμη αυτής της ευαλωτότητας», ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων ο Έλτον Τζον, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να καταρριφθούν οι μύθοι, αντί να τροφοδοτούνται αυτοί. 

 

 

Με πληροφορίες από Guardian