Lockdown ενός μήνα στο Παρίσι και άλλες περιοχές της Γαλλίας- 1.200 στις ΜΕΘ μόνο στην πρωτεύουσα

Lockdown ενός μήνα στο Παρίσι και άλλες περιοχές της Γαλλίας- 1.200 στις ΜΕΘ μόνο στην πρωτεύουσα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Αρκετές περιοχές της Γαλλίας, μεταξύ των οποίων και το Παρίσι μπαίνουν σε νέο lockdown τεσσάρων εβδομάδων από αύριο, Παρασκευή.

 

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, σημειώνοντας ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, όπως και ότι οι περιορισμοί θα είναι λιγότεροι αυστηροί σε σύγκριση με τα προηγούμενα lockdown που είχαν επιβληθεί σε εθνικό επίπεδο.

 

Ο Καστέξ τόνισε πως είναι ξεκάθαρο ότι ο κορωνοϊός επιταχύνει στη Γαλλία. «Ολοένα και περισσότερο αυτό μοιάζει με ένα τρίτο κύμα», τόνισε. Μόνο στην περιοχή του Παρισιού περίπου 1.200 άνθρωποι νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Παρισιού νοσηλεύονται περισσότεροι ασθενείς σε ΜΕΘ από ότι τον Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος και το σύστημα έχει κορεστεί.

 

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε αφορούν 16 περιοχές της χώρας. Δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από τη μία περιφέρεια στην άλλη και οι δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους πρέπει να περιορίζονται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το σπίτι. Τα καταστήματα με τα βασικά αγαθά- ανάμεσά τους τα βιβλιοπωλεία- θα μείνουν ανοιχτά.

 


Παράλληλα ο Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε ότι από αύριο αρχίζει εκ νέου στη Γαλλία η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, μετά το «πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, που το χαρακτήρισε «ασφαλές και αποτελεσματικό».

 

«Εγώ ο ίδιος θα κάνω αυτό το εμβόλιο, για να δείξω ότι μπορούμε να του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη», τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM