ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Lockdown ενός μήνα στο Παρίσι και άλλες περιοχές της Γαλλίας- 1.200 στις ΜΕΘ μόνο στην πρωτεύουσα

Lockdown ενός μήνα στο Παρίσι και άλλες περιοχές της Γαλλίας- 1.200 στις ΜΕΘ μόνο στην πρωτεύουσα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Αρκετές περιοχές της Γαλλίας, μεταξύ των οποίων και το Παρίσι μπαίνουν σε νέο lockdown τεσσάρων εβδομάδων από αύριο, Παρασκευή.

 

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, σημειώνοντας ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, όπως και ότι οι περιορισμοί θα είναι λιγότεροι αυστηροί σε σύγκριση με τα προηγούμενα lockdown που είχαν επιβληθεί σε εθνικό επίπεδο.

 

Ο Καστέξ τόνισε πως είναι ξεκάθαρο ότι ο κορωνοϊός επιταχύνει στη Γαλλία. «Ολοένα και περισσότερο αυτό μοιάζει με ένα τρίτο κύμα», τόνισε. Μόνο στην περιοχή του Παρισιού περίπου 1.200 άνθρωποι νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Παρισιού νοσηλεύονται περισσότεροι ασθενείς σε ΜΕΘ από ότι τον Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος και το σύστημα έχει κορεστεί.

 

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε αφορούν 16 περιοχές της χώρας. Δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από τη μία περιφέρεια στην άλλη και οι δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους πρέπει να περιορίζονται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το σπίτι. Τα καταστήματα με τα βασικά αγαθά- ανάμεσά τους τα βιβλιοπωλεία- θα μείνουν ανοιχτά.

 


Παράλληλα ο Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε ότι από αύριο αρχίζει εκ νέου στη Γαλλία η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, μετά το «πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, που το χαρακτήρισε «ασφαλές και αποτελεσματικό».

 

«Εγώ ο ίδιος θα κάνω αυτό το εμβόλιο, για να δείξω ότι μπορούμε να του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη», τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM