Βίαιη επίθεση από τέσσερις ληστές δέχθηκαν μέσα στο σπίτι τους στο Παρίσι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί και η σύζυγός.

 

Το περαστικό σημειώθηκε στις 12:30 τη νύχτα του Σαββάτου, στην περιοχή Κομπ Λα Βιλ, ενώ το ζευγάρι κοιμόταν. Τέσσερις άνδρες εισέβαλαν στον χώρο και αφού τους έδεσαν με καλώδια στη συνέχεια τους χτύπησαν. Οι κουκουλοφόροι, που ήταν ντυμένοι στα μαύρα, άρπαξαν κοσμήματα τεράστιας αξίας και τράπηκαν σε φυγή.

 

Τον 78χρονο επιχειρηματία τον χτύπησαν με ένα γκλομπ στο κεφάλι, ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και σύζυγός του δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν, διευκρίνισε στο AFP η εισαγγελέας του Μελάν Μπεατρίς Αντζελεγί.

 

Μπερνάρ Ταπί: Με μελανιές και κόκκινο μάτι ο δισεκατομμυριούχος μετά τη ληστεία
GETTY IMAGES

 

Οι διαρρήκτες κατάφεραν να περάσουν απαρατήρητοι από τους φύλακες που βρίσκονται στην είσοδο του κτήματος και μπήκαν στο σπίτι γνωστό ως Moulin de Breuil μέσα από ένα παράθυρο στον πρώτο όροφο. Οι τοπικοί εισαγγελείς ανέφεραν πως οι διαρρήκτες διέφυγαν με δύο ρολόγια, συμπεριλαμβανομένου ενός Rolex, καθώς και κοσμήματα.

 

Λήστεψαν τον δισεκατομμυριούχο Μπερνάρ Ταπί (Φωτογραφίες)

 

 

Η σύζυγος του Ταπί, η οποία δέχθηκε χτυπήματα στο πρόσωπο, κατάφερε να απελευθερωθεί από τα δεσμά της και έτρεξε σε ένα γειτονικό σπίτι από όπου ειδοποίησε την αστυνομία, όπως αναφέρει η πηγή που έχει γνώση της έρευνας. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.