Λιβύη: Ένοπλοι επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ

Λιβύη: Ένοπλοι επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ Facebook Twitter
(φωτογραφία αρχείου)
0

Ένοπλοι επιτέθηκαν σήμερα εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κοντά στη Ζαουίγια της Λιβύης, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας της πόλης. Η πηγή αυτή δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει άμεσα εάν η επίθεση αυτή προκάλεσε θύματα μεταξύ των επτά μελών της αποστολής.


Ο πρεσβευτής της Βρετανίας στη Λιβύη, Πίτερ Μίλετ, επιβεβαίωσε ότι διαπράχθηκε μια επίθεση, σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.


«Είμαι θορυβημένος από την επίθεση εναντίον της αυτοκινητοπομπής της UNSMIL (σ.σ. της Αποστολής του ΟΗΕ για την Υποστήριξη της Λιβύης). Ελπίζω ότι όλοι είναι ασφαλείς», έγραψε.


Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της UNSMIL άμεσα για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.


Μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, οι διπλωματικές αντιπροσωπείες και οι διπλωμάτες που υπηρετούν στη Λιβύη γίνονται συχνά στόχοι επιθέσεων κι απαγωγών.


Το 2014 οι περισσότερες διπλωματικές αποστολές, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των Ηνωμένων Εθνών, εγκατέλειψαν τη χώρα εξαιτίας της αναζωπύρωσης της βίας. Η UNSMIL έκτοτε έχει μεταφερθεί στην Τύνιδα, όμως τα μέλη της φέρνουν συχνά σε πέρας αποστολές στη Λιβύη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM