Λιβύη: Έκρηξη σε αποθήκη όπλων- Τουλάχιστον 20 νεκροί

Λιβύη: Έκρηξη σε αποθήκη όπλων- Τουλάχιστον 20 νεκροί Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα όταν σημειώθηκε έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην πόλη Γκαράμπουλι της δυτικής Λιβύης, δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Μοχάμεντ Ασάγεντ.


Σύμφωνα με τον Ασάγεντ, η αποθήκη πυρομαχικών ελεγχόταν από μια ένοπλη οργάνωση από τη Μισράτα, όμως τα μέλη της οργάνωσης αυτής εγκατέλειψαν το στρατόπεδό της στην Γκαράμπουλι έπειτα από συγκρούσεις με κατοίκους.


Η έκρηξη σημειώθηκε όταν κάτοικοι της πόλης μπήκαν στο στρατόπεδο. Δεν είναι ως τώρα σαφές τι την προκάλεσε.


«Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται και προσπαθούμε να τους μεταφέρουμε στα κοντινότερα νοσοκομεία», ανέφερε ο Ασάγεντ, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον τριάντα τραυματίες.


Κάτοικος της πόλης Γκαράμπουλι, ο οποίος επιβεβαίωσε τον αριθμό των θανάτων που έδωσε ο Ασάγεντ, δήλωσε πως οι συγκρούσεις με τα μέλη της ένοπλης οργάνωσης ξέσπασαν εξαιτίας μιας διένεξης ανάμεσα σε έναν καταστηματάρχη και σε έναν από τους άνδρες της οργάνωσης που είχε αρνηθεί να πληρώσει.


Μετά τις συγκρούσεις, ντόπιοι διαδήλωσαν αποκλείοντας τον βασικό παραλιακό δρόμο που συνδέει τη Μισράτα με την Τρίπολη, σύμφωνα με τον Ασάγεντ και τον κάτοικο της πόλη. Η Γκαράμπουλι βρίσκεται περίπου 50 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης και 140 χλμ. δυτικά της Μισράτας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Διεθνή / Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Η ανάρτηση δεν συνοδεύεται από κάποιο σχόλιο του προέδρου, ωστόσο έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του κατά την οποία, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ανέφερε ότι «θα του άρεσε να είναι εκείνος ο επόμενος πάπας»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Διεθνή / ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Σύμφωνα με την εισαγγελία, κίνητρο του δράστη ήταν η θρησκευτική τους ταυτότητα και η σύνδεσή τους με τη Γάζα, σε μια πράξη ωμής εκδίκησης λόγω της σύρραξης Ισραήλ-Χαμάς
LIFO NEWSROOM