Λιβερία: Φωτιά σε σχολείο - Τουλάχιστον 27 παιδιά νεκρά

Λιβερία: Φωτιά σε σχολείο - Τουλάχιστον 27 παιδιά νεκρά Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 27 παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε ισλαμικό σχολείο στη Λιβερία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

«Τα παιδιά μελετούσαν το Κοράνι όταν ξέσπασε η φωτιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μόουζες Κάρτερ. Πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρολογικό πρόβλημα και ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Ο ίδιος είχε αρχικά ανακοινώσει ότι 30 παιδιά έχασαν τη ζωή τους, αναθεωρώντας στη συνέχεια τον απολογισμό σε 27 νεκρούς. Δύο επιζώντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσε ο Κάρτερ.

Η φωτιά ξέσπασε αργά χθες σε προάστιο της πρωτεύουσας Μονρόβια, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της χώρας Zoρζ Γουεά. «Οι προσευχές μου είναι με τις οικογένειες των παιδιών που πέθαναν χθες βράδυ στο Πέινεσβιλ Σίτι», δήλωσε ο Γουεά. «Είναι μια δύσκολη ώρα για τις οικογένειες των θυμάτων και για όλους στη Λιβερία». 

Σύμφωνα με τον Σόλο Κελγκμπέ, εκπρόσωπο του Γουεά, οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας «είπαν στον πρόεδρο ότι υπήρχαν 28 θύματα». «Τα θύματα είναι ηλικίας 10 έως 20 ετών. Υπάρχουν μόνο δύο ενήλικες, δύο δάσκαλοι,» δήλωσε νωρίτερα ο Κελγκμπέ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / «Η ζημιά έχει γίνει»: Η πετρελαϊκή κρίση έχει αλλάξει οριστικά τον κλάδο των ορυκτών καυσίμων

Η πετρελαϊκή κρίση μετά τον πόλεμο στο Ιράν επιταχύνει τη στροφή των χωρών από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τον επικεφαλής του ΔΟΕ, Φατίχ Μπιρόλ να εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι βαθιές και μακροχρόνιες
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Aυστηρή προειδοποίηση Ιράν σε ΗΠΑ: «Αν συνεχίσετε θα απαντήσουμε»

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι διατηρεί τον έλεγχο της περιοχής των Στενών του Ορμούζ, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση περαιτέρω επιθέσεων θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για τους αντιπάλους της
THE LIFO TEAM