ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Λίβανος: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση μετά από 24ωρο μπλακάουτ - Μετά από παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας

Λίβανος: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση μετά από 24ωρο μπλακάουτ - Μετά από παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας Facebook Twitter
Επιστροφή στην «κανονικότητα» μετά από το 24ωρο μπλακάουτ στο Λίβανο - Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

Μετά από 24ωρο μπλακάουτ αποκαταστάθηκε στο Λίβανο η ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. 

Όπως ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας, η κεντρική τράπεζα της χώρας εξασφάλισε πίστωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά καυσίμων, ώστε να παραμείνουν σε λειτουργία οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. 


Η χθεσινή αναστολή λειτουργίας δύο βασικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρισμού λόγω έλλειψης καυσίμων, ήταν η τελευταία σε μια σειρά ανάλογων επεισοδίων στη χώρα που εδώ και 18 μήνες βρίσκεται σε οικονομική κρίση. 

Όπως είχαν πει αξιωματούχοι, το μπλακάουτ αναμενόταν να έχει διάρκεια ημερών, κάτι που τελικά αποσοβήθηκε μετά την παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας. 
 


Χθες, οι σταθμοί al Zahrani και Deir Ammar σταμάτησαν να λειτουργούν, μετά την εξάντληση των αποθεμάτων ντίζελ που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της παραγωγής ενέργειας κάτω από τα 200 megawatt.


Όμως και πριν από αυτό το τελευταίο μπλακάουτ, οι πολίτες συχνά είχαν ρεύμα για μόλις δύο ώρες ημερησίως. 

Ο Λίβανος έχει σειστεί από μια σειρά κρίσεων που έχουν αντίκτυπο σε κάθε πλευρά της καθημερινής ζωής, από τη στιγμή που η οικονομία της άρχισε να καταρρέει το 2019, με τη φτώχεια, την ανεργία και τον πληθωρισμό να εκτοξεύονται εν μέσω τεράστιας δυσαρέσκειας των πολιτών για ένα πολιτικό σύστημα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης. 

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ