Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν σκοπεύει να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν σκοπεύει να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, διαβεβαίωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Όταν ρωτήθηκε αν η διπλωματική προσέγγιση της Ουάσινγκτον απέναντι στη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να περιλαμβάνει και μια συνάντηση με τον Κιμ, όπως έκανε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι απάντησε: «Νομίζω ότι η προσέγγισή του θα είναι πολύ διαφορετική και δεν είναι αυτή η πρόθεσή του».

Την περασμένη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα νέο είδος βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς και η Ουάσινγκτον ζήτησε αμέσως να συγκληθεί η επιτροπή κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που επέκρινε αυτή τη δοκιμή. Την Πέμπτη ο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν «ανοιχτές» σε μια διπλωματική λύση με τη Βόρεια Κορέα, παρά τις πυραυλικές δοκιμές, όμως ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι θα υπάρξει απάντηση αν η Πιονγκγιάνγκ κλιμακώσει την κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια της μοναδικής θητείας του, ο Τραμπ συναντήθηκε τρεις φορές με τον Κιμ και οι δυο ηγέτες αντάλλαζαν επιστολές, όμως στη συνέχεια οι σχέσεις τους «πάγωσαν» και η Πιονγιάνγκ διεμήνυσε ότι δεν επρόκειτο να συζητήσει περαιτέρω, παρά μόνο αν η Ουάσινγκτον αντέστρεφε την εχθρική πολιτική της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM