Το Κρεμλίνο απειλεί τις ΗΠΑ με συνέπειες μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν κατά του Πούτιν

Russia wants an apology from U.S. after Biden called Putin a killer, says Kremlin ally Facebook Twitter
EPA
0

Οργισμένη αντίδραση από το Κρεμλίνο μετά τα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στην οποία συμφώνησε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «δολοφόνος».

Το Κρεμλίνο κάνει λόγο για σχόλια χωρίς προηγούμενο ενώ ο Ρώσος εκπρόσωπος Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τη δήλωση του Μπάιντεν «πολύ άσχημη».

«Δείχνει ότι σίγουρα δεν θέλει να οικοδομήσει σχέσεις με τη χώρα μας. Και από αυτό θα προκύψουν άλλα» είπε μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα η Ρωσία απαιτεί από τις ΗΠΑ να απολογηθούν, σύμφωνα με ανώτερο Ρώσο αξιωματούχο.

Ο Konstantin Kosachyov, αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού κοινοβουλίου, χαρακτήρισε τα σχόλια Μπάιντεν απαράδεκτα, ενώ επισήμανε ότι είναι αναπόφευκτο να μην πυροδοτήσουν εντάσεις στους ήδη κακούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

«Υποψιάζομαι ότι δεν θα είναι το τελευταίο εάν δεν ακολουθήσει μία εξήγηση ή συγγνώμη από την αμερικανική πλευρά», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Αυτό το είδος της αξιολόγησης δεν επιτρέπεται να βγαίνει από το στόμα ενός πολιτικού αυτού του κύρους. Αυτό το είδος δήλωσης δεν είναι αποδεκτό υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντάς την μια κρίσιμη στιγμή στους δεσμούς ΗΠΑ-Ρωσίας.

Και ο Artur Chilingarov ζήτησε «σκληρή αντίδραση» από τη Μόσχα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ekho Moskvy της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ABC News, που μεταδόθηκε χθες, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι «συμφωνεί», ερωτηθείς αν πίστευε ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι δολοφόνος.

Περιέγραψε επίσης τον Πούτιν ως έναν άνθρωπο, που δεν είχε ψυχή και υποσχέθηκε ότι θα πληρώσει το τίμημα για τη φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020, κάτι που το Κρεμλίνο αρνείται.

Σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη κίνηση μετά τη συνέντευξη του Μπάιντεν, η Ρωσία δήλωσε την Τετάρτη ότι ανακαλεί τον πρέσβη της στις Ηνωμένες Πολιτείες για επείγουσες διαβουλεύσεις σε ό,τι αφορά στο μέλλον των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στα πιο χαμηλά επίπεδα ήδη από το 2014, ενώ τον τελευταίο καιρό έχει ενταθεί η πίεση μετά και την φυλάκιση του επικριτή του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι.

Η Δύση ζητά την άμεση αποφυλάκισή του αλλά η Ρωσία κάνει λόγο για απαράδεκτη παρέμβαση στις εσωτερικές της υποθέσεις.

Την ίδια ώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι ετοιμάζουν νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για φερόμενη παραβίαση και ανάμειξη στις εκλογές.

Ο Μπάιντεν όταν ρωτήθηκε από το ABC, για το ποιες συνέπειες θα αντιμετωπίσει η Ρωσία για την υποτιθέμενη εμπλοκή της, είπε χαρακτηριστικά «Θα δείτε σύντομα».

Με πληροφορίες του Independent/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM