Λευκορωσία: Σε φυλάκιση 6 ετών καταδικάστηκε η φοιτήτρια Σοφία Σαπέγκα

Λευκορωσία: Σε φυλάκιση 6 ετών καταδικάστηκε η Σοφία Σαπέγκα - Σύντροφος του Ρόμαν Προτάσεβιτς Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Σε ποινή φυλάκισης 6 ετών για «υποκίνηση μίσους» καταδίκασε τη ρωσίδα φοιτήτρια Σοφία Σαπέγκα δικαστήριο της Λευκορωσίας.

Η ρωσίδα φοιτήτρια είχε συλληφθεί σε αεροσκάφος της Ryanair μαζί με τον αντιφρονούντα λευκορώσο δημοσιογράφο εκ των ιδρυτών της λευκορωσικής ενημερωτικής ιστοσελίδας NEXTA Ρομάν Προτασέβιτς, ανακοίνωσε η οργάνωση Vyasna.

Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε την πτήση Αθήνα - Βίλνιους και αναγκάσθηκε από τις λευκορωσικές αρχές να αλλάξει την πορεία του και να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, σε μία ενέργεια που καταγγέλθηκε τότε ως πράξη κρατικής πειρατείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Διεθνή / Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Με την κωδική ονομασία «Justice Mission 2025», οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πώληση ενός από τα μεγαλύτερα πακέτα οπλισμού προς την Ταϊβάν, αξίας 11 δισ. δολαρίων
THE LIFO TEAM