Λευκορωσία: Το Μινσκ εμπλέκει τη Χαμάς στην πτήση της Ryanair- Διαψεύδει η οργάνωση

Λευκορωσία: Το Μινσκ εμπλέκει τη Χαμάς στην πτήση της Ryanair- Διαψεύδει η οργάνωση Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Στο όνομα της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης Χαμάς υποστηρίζουν οι Αρχές της Λευκορωσίας πως ήταν γραμμένη μία απειλή για τοποθέτηση βόμβας, που αποδείχτηκε ανύπαρκτη, στο επιβατικό αεροσκάφος της Ryanair, που το ανάγκασε να εκτρέψει αιφνίδια την πορεία του και να προσγειωθεί χθες στο Μινσκ.

Οι λευκορωσικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα αυτό που είπαν ότι ήταν ένα μήνυμα της απειλής για τοποθέτηση βόμβας, καθώς αξιωματούχοι επιδιώκουν να εκτονώσουν μια εντεινόμενη διεθνή κατακραυγή για αυτό που δυτικές πρωτεύουσες καταγγέλλουν ως μια πράξη «κρατικής αεροπειρατείας».

Ο Φάουζι Μπάρχουμ, εκπρόσωπος της Χαμάς, αρνήθηκε ότι η οργάνωση είχε οποιαδήποτε γνώση ή σύνδεση με το περιστατικό.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας δήλωσε ότι το Μινσκ ενήργησε με βάση τους διεθνείς κανονισμούς και ένας ανώτερος αξιωματούχος μεταφορών διάβασε δυνατά αυτό που είπε ότι ήταν το μήνυμα της απειλής για τοποθέτηση βόμβας.

«Εμείς, οι στρατιώτες της Χαμάς, απαιτούμε το Ισραήλ να προχωρήσει σε κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποσύρει την υποστήριξή της στο Ισραήλ σε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αεροπορίας του υπουργείου Μεταφορών, διαβάζοντας το κείμενο.

«Υπάρχει μια βόμβα σε αυτό το αεροπλάνο. Εάν δεν ικανοποιήσετε τα αιτήματά μας, η βόμβα θα εκραγεί πάνω από το Βίλνιους στις 23 Μαΐου», είπε.

Ο Μπάρχουμ δήλωσε πως η Χαμάς «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό».

Παλαιστίνιοι μαχητές και το Ισραήλ βρίσκονται στην τέταρτη ημέρα κατάπαυσης του πυρός μετά από 11 ημέρες εχθροπραξιών, στο χειρότερο ξέσπασμα εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς από το 2014.

«Δεν καταφεύγουμε σε αυτές τις μεθόδους, που θα μπορούσαν να είναι ενέργειες ορισμένων ύποπτων πλευρών που στοχεύουν να δαιμονοποιήσουν την Χαμάς και να ακυρώσουν την κατάσταση παγκόσμιας συμπάθειας προς τον παλαιστινιακό λαό μας και τη νόμιμη αντίστασή του», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Χαμάς.

Ο Ίγκορ Γκόλουμπ, επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας της Λευκορωσίας, δήλωσε ότι το πλήρωμα της Ryanair πήρε την απόφαση να εκτρέψει την πτήση προς το Μινσκ και ότι το μαχητικό αεροσκάφος που σήκωσε η Λευκορωσία στάλθηκε για να το συνοδεύσει μόνο αφότου έστρεψε την πορεία του προς την λευκορωσική πρωτεύουσα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας δήλωσε ότι το Μινσκ θα εγγυηθεί την πλήρη διαφάνεια στην υπόθεση και είναι επίσης έτοιμο να επιτρέψει σε ξένους εμπειρογνώμονες να συμμετάσχουν σε μια έρευνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM