Λεμεσός: Επεισόδια και συλλήψεις σε διαδήλωση κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό

Λεμεσός: Επεισόδια και συλλήψεις σε διαδήλωση κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΚΥΠΕ
0

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Λεμεσό, όταν εκατοντάδες πολίτες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε στην πόλη η κυβέρνηση για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ομάδες διαδηλωτών έριξαν κροτίδες και άναψαν φωτιές σε κάδους στην πλατεία Διοικητηρίου, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα.

Η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη τουλάχιστον 20 ατόμων, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ορισμένους αστυνομικούς ελαφρά τραυματίες.

Σε δηλώσεις προέβη ο δήμαρχος της Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος καταδίκασε τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν από μικρή ομάδα αντικοινωνικών στοιχείων. 

«Σεβόμαστε και επικροτούμε το δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώσει και να διαμαρτυρηθεί κόσμια και ειρηνικά. Δεν μπορεί όμως μια μικρή ομάδα αντικοινωνικών στοιχείων να βεβηλώνουν με αυτό τον τρόπο αυτό το δικαίωμα και να προκαλούν τρόμο και ζημιές στην πόλη μας και στις περιουσίες των πολιτών. Πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά τόσο οι δράστες όσο και οι υποκινητές της βίας και των αντικοινωνικών συμπεριφορών», ανέφερε. 

  

 

 

Τη θλίψη του για τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου εξέφρασε ο πρώην αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης.

«Θλίβομαι βαθύτατα για όλους αυτούς τους ανθρώπους που συμμετέχουν και που είναι όλοι υποψήφια θύµατα κορωνοϊού. Το χειρότερο όμως είναι ότι υποψήφια θύματα είναι και πολλοί άλλοι που δεν φταίνε σε τίποτε να πληρώσουν αυτήν τη δική τους αλόγιστη συμπεριφορά», ανέφερε σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Τέτοιες εκδηλώσεις και ενέργειες ενισχύουν τις πιθανότητες για περαιτέρω μέτρα και παγκύπριο αποκλεισμό. Ας λογικευτούμε επιτέλους», συμπλήρωσε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Καθημερινή Κύπρου 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM