Λεμέρ: Η Ευρωζώνη πρέπει τώρα να πιέσει προς μια στενότερη ολοκλήρωση

Λεμέρ: Η Ευρωζώνη πρέπει τώρα να πιέσει προς μια στενότερη ολοκλήρωση Facebook Twitter
0

Η ανοδική πορεία της οικονομίας στην Ευρώπη δημιουργεί μια ιστορική ευκαιρία για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και να προωθήσουν τη στενότερη πολιτική και οικονομική ολοκλήρωση, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.


«Αυτή είναι μια χρυσή εποχή για την Ευρώπη. Πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες μας», δήλωσε ο Λεμέρ σε ομιλία του σε γαλλογερμανικό επιχειρηματικό συνέδριο στη γερμανική πρωτεύουσα.


Ο Λεμέρ παρομοίασε τη σημερινή κατάσταση στην ευρωζώνη με το να βρίσκεται κανείς στο μέσο ενός ποταμού με ισχυρά ρεύματα, λέγοντας ότι η ένωση πρέπει να επιλέξει μεταξύ του να προχωρήσει σε μια στενότερη ολοκλήρωση και να τα καταφέρει να περάσει στην απέναντι όχθη ή να γυρίσει πίσω, να εγκαταλείψει το ευρώ και ενισχύσει τις εθνικές λύσεις.


«Το status quo δεν αποτελεί επιλογή», πρόσθεσε ο Λεμέρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν καταγγέλλει «σοβαρή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» του από τις ΗΠΑ

Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, ΗΑΕ και Ιορδανία οφείλουν «να αποζημιώσουν πλήρως την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και να επανορθώσουν για κάθε υλική και ηθική βλάβη», λέει ο Ιρανός πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη
THE LIFO TEAM