Λεμέρ: Η Ευρωζώνη πρέπει τώρα να πιέσει προς μια στενότερη ολοκλήρωση

Λεμέρ: Η Ευρωζώνη πρέπει τώρα να πιέσει προς μια στενότερη ολοκλήρωση Facebook Twitter
0

Η ανοδική πορεία της οικονομίας στην Ευρώπη δημιουργεί μια ιστορική ευκαιρία για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και να προωθήσουν τη στενότερη πολιτική και οικονομική ολοκλήρωση, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.


«Αυτή είναι μια χρυσή εποχή για την Ευρώπη. Πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες μας», δήλωσε ο Λεμέρ σε ομιλία του σε γαλλογερμανικό επιχειρηματικό συνέδριο στη γερμανική πρωτεύουσα.


Ο Λεμέρ παρομοίασε τη σημερινή κατάσταση στην ευρωζώνη με το να βρίσκεται κανείς στο μέσο ενός ποταμού με ισχυρά ρεύματα, λέγοντας ότι η ένωση πρέπει να επιλέξει μεταξύ του να προχωρήσει σε μια στενότερη ολοκλήρωση και να τα καταφέρει να περάσει στην απέναντι όχθη ή να γυρίσει πίσω, να εγκαταλείψει το ευρώ και ενισχύσει τις εθνικές λύσεις.


«Το status quo δεν αποτελεί επιλογή», πρόσθεσε ο Λεμέρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM