Λαγκάρντ: Πιθανή μείωση των επιτοκίων το καλοκαίρι

Λαγκάρντ: Πιθανή μείωση των επιτοκίων το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πιθανό να μειώσει τα επιτόκια το καλοκαίρι, είπε η Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε για τα επιτόκια ότι «βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, κατευθυνόμαστε προς το 2%, αλλά αν και εφόσον δεν είμαστε βέβαιοι ότι είναι σταθερά στο 2% – μεσοπρόθεσμα – και δεν έχουμε τα στοιχεία που το υποστηρίζουν, δεν πρόκειται να φωνάξω νίκη», είπε. «Όχι ακόμα»

Η ίδια ανέφερε «οι υπερβολικά αισιόδοξες αγορές δεν βοηθούν στην καταπολέμηση του πληθωρισμού. Παρακολουθούμε τους μισθούς, τα περιθώρια κέρδους, την ενέργεια και τις αλυσίδες εφοδιασμού».

Οι αγορές χρήματος αντέδρασαν στα σχόλιά της την Τετάρτη μειώνοντας την έκταση των περικοπών που αναμένονται από την ΕΚΤ φέτος. Τώρα βλέπουν 140 μονάδες βάσης μέχρι το τέλος του έτους – που ισοδυναμεί με πέντε κινήσεις κατά ένα τέταρτο της μονάδας, με 60% πιθανότητα για μια έκτη.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM