Λαβρόφ: Η Ρωσία θα συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία μέχρι τέλους

Λαβρόφ: Η Η Ρωσία θα συνεχίσει την στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία μέχρι τέλους Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images/Αρχείου
0

Κάποιοι ξένοι ηγέτες προετοιμάζονται για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας αλλά η Μόσχα θα συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία μέχρι «τέλους» ανέφερε σε δηλώσεις του σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι η Ρωσία δεν έχει σκέψεις για πυρηνικό πόλεμο.

Χωρίς να προσφέρει κανένα στοιχείο για να υποστηρίξει τα σχόλιά του σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, μια εβδομάδα μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, κατηγόρησε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον πρώτο Εβραίο Πρόεδρο της Ουκρανίας, ότι ηγείται «μιας κοινωνίας όπου ανθίζει ο ναζισμός».

Είπε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα βρεθεί λύση στην κρίση στην Ουκρανία και ότι πρόκειται να ξεκινήσει ένας νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων αξιωματούχων.

Ωστόσο είπε ότι ο διάλογος της Ρωσίας με τη Δύση πρέπει να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, ενώ κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι επιδιώκει να διατηρήσει την υπεροχή του και είπε ότι αν και η Ρωσία έχει πολλή καλή θέληση, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν να υπονομεύσει τα συμφέροντά της.

Η Μόσχα δεν θα μπορούσε να αφήσει την Ουκρανία να διατηρήσει τις υποδομές που απειλούν τη Ρωσία, είπε.

«Η σκέψη της πυρηνικής ενέργειας περιστρέφεται συνεχώς στα κεφάλια των δυτικών πολιτικών αλλά όχι στα κεφάλια των Ρώσων», είπε. «Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα επιτρέψουμε κανενός είδους πρόκληση να μας αποδυναμώσει».

Η Ρωσία δεν αισθάνεται πολιτικά απομονωμένη δήλωσε ενώ σημείωσε πως το ερώτημα για το πώς ζει η Ουκρανία θα πρέπει να καθοριστεί από τον λαό της.

Την ίδια ώρα Ουκρανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν τις ρωσικές δυνάμεις ότι έπληξαν περιοχές αμάχων. Ωστόσο, ο Λαβρόφ είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν αυστηρές εντολές να χρησιμοποιήσουν όπλα υψηλής ακρίβειας για να καταστρέψουν στρατιωτικές υποδομές.

Χωρίς να παραθέσει αποδεικτικά στοιχεία, ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία έχει πληροφορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για την προοπτική να χάσουν τον έλεγχο σε αυτά που περιέγραψε ως χημικά και βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία και κατηγόρησε τη Βρετανία ότι χτίζει στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Γαβουνέλη: «Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί;»

Οπτική Γωνία / Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί

Μιλά στη LiFO η καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και γενική διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ Μαρία Γαβουνέλη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ