La Vanguardia:Εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Πουτζντεμόν - Προφυλακίζονται 9 μέλη της κυβέρνησης

La Vanguardia:Εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Πουτζντεμόν - Προφυλακίζονται 9 μέλη της κυβέρνησης Facebook Twitter
0

Δικαστής εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αποπεμφθέντος ηγέτη της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, όπως ανέφερε η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia.

Το ένταλμα στρέφεται και εναντίον τεσσάρων μελών της κυβέρνησής του που έφυγαν μαζί του και βρίσκονται στο Βέλγιο.

Εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ρωτήθηκε για το θέμα, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι εκδόθηκε το ένταλμα αυτό που είχε ζητηθεί νωρίτερα από τις εισαγγελικές αρχές, επειδή ο Πουτζντεμόν και οι τέσσερις πρώην υπουργοί δεν ανταποκρίθηκαν στην κλήτευσή τους.


Παράλληλα, η δικαστής διέταξε την προφυλάκιση εννέα μελών του υπουργικού συμβουλίου του Πουτζντεμόν, συμπεριλαμβανομένου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησής του, Οριόλ Ζουνκέρας.


Ο ένας από τους εννέα πρώην υπουργούς, ο Σάντι Βίλα, που παραιτήθηκε πριν κηρυχθεί μονομερώς η ανεξαρτησία, την περασμένη Παρασκευή, και πιέζει ώστε να βρεθεί μια διέξοδος μέσω διαπραγματεύσεων, μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από Reuters/AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM
Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διεθνή / Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+
THE LIFO TEAM