No.1

Κύπρος: Συνάντηση σήμερα Άιντε με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Κύπρος: Συνάντηση σήμερα Άιντε με Αναστασιάδη και Ακιντζί Facebook Twitter
0

Ο ειδικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν 'Αιντε, ο οποίος πρόκειται να αποχωρήσει από τη θέση του για να κατέλθει τον Σεπτέμβριο υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στη Νορβηγία, θα έχει σήμερα, μετά τη διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. 

Χθες, ο κ. 'Αιντε, με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης», αμφισβήτησε τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας και της Λευκωσίας, με αποκλειστική δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος τόνισε ότι "μια είναι η ωμή, λυπηρή πραγματικότητα, ότι οι διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά τερματίστηκαν εξαιτίας των αδιάλλακτων θέσεων της Άγκυρας. Όλα τα άλλα, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM