Κύπρος: Εξοφλήθηκε πλήρως το ρωσικό δάνειο ύψους 1,58 δισ.

Κύπρος: Εξοφλήθηκε πλήρως το ρωσικό δάνειο ύψους 1,58 δισ. Facebook Twitter
1

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, έκανε γνωστό πως η χώρα του έχει εξοφλήσει πλήρως το ρωσικό δάνειο των 1,58 δισ. ευρώ που είχε λάβει το 2011. 

«Έχει πριν από λίγο εξοφληθεί πλήρως το Ρωσικό δάνειο ύψους €1.58 δις που αναλήφθηκε επί προηγούμενης διακυβέρνησης. Η Κύπρος μπορεί πλέον να χρηματοδοτεί με άνεση τις ανάγκες της από τις διεθνείς αγορές», έγραψε στοο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης.

Το 2011 η Κύπρος κατέληξε σε συμφωνία με την Ρωσία για την χορήγηση δανείου. Το 2013 η Κύπρος δανειοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με δάνεια ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το 2013 η Κύπρος σε συνεννόηση με την Ρωσία συμφώνησε στην αναδιάρθρωση του ρωσικού δανείου βάσει της οποίας παρατάθηκε η αποπληρωμή του δανείου από το 2016 που προέβλεπε η αρχική συμφωνία στο διάστημα 2018 -2021 με μείωση του επιτοκίου από 4,5% στο 2,5%.

Η ρωσική εφημερίδα RBK επικαλούμενη δική της έρευνα που αφορά τα δάνεια που χορήγησε η Ρωσία σε ξένες χώρες , έγραψε ότι η Κύπρος βρίσκονταν στην τέταρτη θέση στον κατάλογο των ξένων χωρών δανειοληπτών με δάνειο ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,63 δισεκατομμυρίων ευρώ, με βάση την ισοτιμία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου).

Στην πρώτη θέση του καταλόγου των χωρών δανειοληπτών, βρίσκεται η Βενεζουέλα με δάνειο ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ακολουθούν η Κούβα με 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ και το Μπαγκλαντές με 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μεγάλο τσακάλι ο Χάρης Γεωργιάδης, αφού έβγαλε την Κύπρο από τα μνημόνια, τώρα ξεχρεώνει τις συμβολικές αγκυλώσεις (Ρωσικές!!!) του αδερφικού μας κράτους, της Κύπρου!Τον θυμάμαι που στα eurogroup των τσιπροβαρουφάκηδων έβγαινε στις κάμερες αποσβολωμένος και έλεγε ότι δεν βγάζει άκρη με το τι προτείνανε τα 2 βούρλα.