Κύπρος: Επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι ανοίγει τρία ξενοδοχεία στα περίκλειστα Βαρώσια

Κύπρος: Ανοίγουν τρία ξενοδοχεία στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι αγόρασε ξενοδοχεία στα περίκλειστα Βαρώσια στην Αμμόχωστο και αναμένεται να τα λειτουργήσει εντός δύο ετών. 

Την αγορά στην περιοχή των Βαρωσίων αποκαλύπτει τουρκική εφημερίδα, ενώ η είδηση έρχεται μετά και τις περσινές ενέργειες των αρχών για άνοιγμα ενός ακόμη κομματιού της παραλίας στην περιφραγμένη περιοχή.

Σε άρθρο της η τουρκική η Yeni Bakış με τίτλο «Ανοίγουν τρία ξενοδοχεία στο κλειστό Βαρώσι», αποκαλύπτει ότι Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας δήλωσε ότι αγόρασε από τους ιδιοκτήτες τους τρία ξενοδοχεία και δύο ορόφους πολυκατοικιών στην περίκλειστη Αμμόχωστο και πρόσθεσε ότι προτίθεται να τα ανοίξει για κρατήσεις για το 2025, σε περίπτωση που δεν προκύψει οποιοδήποτε εμπόδιο εντός δύο μηνών.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ το τουρκικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι τα ξενοδοχεία θα διατίθενται για τους τουρίστες, ενώ τα διαμερίσματα στην κοντινή πολυκατοικία θα είναι για να διαμένουν οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει πάρει έγκριση και από το ελληνοκυπριακό Υπουργείο Εσωτερικών για το συμβόλαιο αγοράς των ξενοδοχείων και των πολυκατοικιών που αγόρασε, είπε ότι του εμπνέει εμπιστοσύνη η στάση της Τουρκίας στο θέμα των Βαρωσίων και οι δηλώσεις στις οποίες προβαίνει συνεχώς στο θέμα ο πρέσβης της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου.

Ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έστρεψε τις επενδύσεις του προς τα Βαρώσια λόγω του ότι το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ενέκρινε τις πωλήσεις σε αυτό το θέμα και επικύρωσε τις συμφωνίες, ανέφερε ότι θα κάνει πλέον εκεί όλες του τις επενδύσεις και θα επαναφέρει την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων τις παλιές της μέρες».

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται να  ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνίες με τουριστικούς πράκτορες στο εξωτερικό, είπε ότι θα αρχίσει να κάνει κρατήσεις για το 2025, σε περίπτωση που δεν προκύψει οποιοδήποτε εμπόδιο.

Με πληροφορίες από ΡΙΚ-ΚΥΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM