Ένοχη έκρινε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου την 19χρονη Βρετανίδα, για δημόσια βλάβη, ύστερα από ψευδή καταγγελία για ομαδικό βιασμό της από 12 Ισραηλινούς.


Η 19χρονη είχε καταγγείλει στην Αστυνομία στις 17 Ιουλίου ότι είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού από τους Ισραηλινούς, με αποτέλεσμα επτά εξ αυτών να συλληφθούν. Στη συνέχεια οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στη χώρα τους, όταν η Βρετανίδα έδωσε κατάθεση στις 27 Ιουλίου, στην οποία παραδέχθηκε ότι δεν υπέστη βιασμό.


Η ίδια, ισχυρίστηκε ότι την ώρα που είχε σεξουαλική συνεύρεση με έναν από τους Ισραηλινούς, εισήλθαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και άλλα άτομα, που βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα την πράξη, αισθάνθηκε ντροπή και γι'αυτό προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.


Η 19χρονη συνελήφθη στις 28 Ιουλίου και εναντίον της απαγγέλθηκε κατηγορία για δημόσια βλάβη, κατηγορία την οποία απέρριψε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.


Μετά την εξέλιξη αυτή άρχισε ακροαματική διαδικασία στην οποία κατέθεσε η ίδια η 19χρονη, ενώ κλήθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης, μία φίλη της που βρισκόταν μαζί της στην Κύπρο, δύο εμπειρογνώμονες από την Βρετανία, ένας γλωσσολόγος, η ψυχίατρος που την παρακολουθούσε ενώ βρισκόταν στην Κύπρο και ο Ιατροδικαστής, Μάριος Ματσάκης.


Από πλευράς της Κατηγορούσας Αρχής κλήθηκαν ως μάρτυρες κατηγορίας, ένας αρχιαστυφύλακας που εργάζεται στο Δικανικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Δεδομένων του αρχηγείου Αστυνομίας, ένας Λοχίας που υπηρετεί στο ΤΑΕ Αμμοχώστου, ένας αρχιαστυφύλακας που υπηρετεί στο ΤΑΕ Αμμοχώστου και ήταν μέλος της ανακριτικής ομάδας της υπόθεσης, και μία Κοινωνική Λειτουργός που εργάζεται στο Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας Αμμοχώστου.


Στις 12 Δεκεμβρίου έγιναν οι τελικές αγορεύσεις της συνηγόρου υπεράσπισης της 19χρονης Βρετανίδας και του εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής, με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου να ορίζει τη σημερινή ημέρα για ανακοίνωση της απόφασης του.

 

Με πληροφορίες από Sigmalive/ cyprustimes