Αναστάτωση προκλήθηκε στο ΙΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου «Πολύκαρπος Βλάχος» στην Λεμεσό της Κύπρου, όταν άγνωστοι τοποθέτησαν δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς.

 

Η έκρηξη σημειώθηκε στη 01:35 και όπως διαπιστώθηκε πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιο κυλινδρικό μεταλλικό αντικείμενο, το οποίο είχε τοποθετηθεί στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας, κοντά στην κύρια είσοδο. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε πόρτα, παράθυρα και εξοπλισμό της αίθουσας, αλλά και στα παράθυρα της εκκλησίας που βρίσκεται απέναντι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δεύτερος μηχανισμός, που δεν εξερράγη, θα ερευνηθεί από τις αρχές.

 

Κύπρος: Εκρηκτικοί μηχανισμοί έξω από δημοτικό σχολείο στη Λεμεσό
alphanews.live

 

Μάλιστα, μπροστά στην είσοδο της αίθουσας, άγνωστοι έγραψαν: «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας προδότες».

 

Κύπρος: Εκρηκτικοί μηχανισμοί έξω από δημοτικό σχολείο στη Λεμεσό
sigmalive

 

«Είμαστε στο αρχικό στάδιο, θα εξετάσουμε κλειστά κυκλώματα, αξιολογούνται μαρτυρίες από γείτονες και περίοικους και θα γίνουν επιστημονικές εξετάσεις στα αντικείμενα και στον εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε αλλά δεν εξερράγη», δήλωσε, σύμφωνα με το alphanews.live, ο εκπρόσωπος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού Μαρίνος Βασιλείου.

 

«Φαίνεται ότι το εκρηκτικό αντικείμενο είναι μεγάλο, είναι ένα κυλινδρικό μεγάλο αντικείμενο που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τις ζημιές που θα προκαλούσε εάν τελικά εκραγόταν αυτός ο μηχανισμός. Είναι αντικείμενο της διερεύνησης εάν πρόκειται για τον ίδιο ή διαφορετικό μηχανισμό».

 

 

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Σαββίδης, μέλος του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, καταδίκασε την εγκληματική ενέργεια. «Είναι καταδικαστέο, λυπηρό. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε ακόμα. Τοποθετήθηκαν δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, ο ένας εξερράγη, ο άλλος όχι. Θα μπορούσαμε να ερχόμασταν εδώ το πρωί και να είχαμε άλλα θέματα», είπε.

 

Ερωτηθείς για το εάν η έκρηξη έχει σχέση με τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν στα σχολεία για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, ο κ. Σαββίδης απάντησε: «Μπορεί να είναι για οποιοδήποτε λόγο, δεν είχαμε οποιοδήποτε θέμα τις τελευταίες ημέρες, ήταν ήρεμη η κατάσταση. Η Αστυνομία θα μας πει εάν έχει να κάνει με αυτό, εμείς στο σχολείο είχαμε συζητήσεις άλλα όχι έντονες. Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι από γονιό δικό μας».

 

Κύπρος: Εκρηκτικοί μηχανισμοί έξω από δημοτικό σχολείο στη Λεμεσό
alphanews.live

 

Με πληροφορίες alphanews.live & sigmalive