Κύπρος: Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία του καταζητούμενου επιχειρηματία Τζο Λόου

Κύπρος: Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία του καταζητούμενου επιχειρηματία Τζο Λόου Facebook Twitter
0

Εξελίξεις σημειώνονται στην Κύπρο γύρω από τον Μαλαισιανό χρηματιστή Τζο Λόου μετά και τον σάλο που ξέσπασε με το κυπριακό διαβατήριο που εξασφάλισε, ενώ λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ότι καταζητείτο από τις Αρχές της χώρας του για τεραστίων διαστάσεων οικονομικό σκάνδαλο.

Πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος αναφέρουν ότι η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) προέβη πρόσφατα σε δύο κινήσεις σε μια προσπάθεια να προλάβει τυχόν αποξένωση περιουσιακών του στοιχείων στην Κύπρο. Έδωσε οδηγίες στο Κτηματολόγιο να μην προχωρήσει σε τυχόν αποξένωση της πανάκριβης έπαυλης που αγόρασε ο Λόου στην Αγία Νάπα έναντι ποσού πέντε εκατομμυρίων ευρώ και η οποία ανήκει σε εταιρεία του και παράλληλα ζήτησε από την Τράπεζα Κύπρου όπως δεσμεύσει τον λογαριασμό φίλης ή συζύγου του Λόου. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε υποβάλει αίτηση για παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας ως συνδεδεμένη με τον Μαλαισιανό καταζητούμενο, αλλά φαίνεται ότι δεν πρόλαβε να την αποκτήσει.

Οι κινήσεις αυτές έγιναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, για να διασφαλιστούν τα περιουσιακά στοιχεία του Λόου, και σε κατοπινό στάδιο να δεσμευτούν. Για τον λόγο αυτό η ΜΟΚΑΣ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις Αρχές της Μαλαισίας που διερευνούν ποινικές υποθέσεις εναντίον του Λόου, ώστε σε κάποιο στάδιο να αποστείλουν αίτημα δικαστικής συνδρομής. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τις έρευνες στην Κύπρο, διαφάνηκε ότι ο Μαλαισιανός καταζητούμενος έχει προχωρήσει στο κλείσιμο του λογαριασμού του που διατηρούσε σε τράπεζα και το μόνο που εντοπίστηκε ήταν ο λογαριασμός της φίλης ή συζύγου του.

  

Μετά τις ενέργειες της ΜΟΚΑΣ τα περιουσιακά στοιχεία του πολυσυζητημένου Ασιάτη κατά κάποιον τρόπο έχουν παγώσει για σκοπούς μελλοντικής δέσμευσης, ώστε να μην μπορεί κανένας να τα αποξενώσει, ενόσω διαρκούν οι έρευνες εναντίον του.

Με πληροφορίες από philenews.gr

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διεθνή / Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη λειτουργία των Βαΐων - «Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες», λέει το Πατριαρχείο

Η αστυνομία σταμάτησε στον δρόμο προς τον Ναό της Αναστάσεως δύο ανώτατους καθολικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, και τους ανάγκασε να επιστρέψουν
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM