Κυπριακό: Συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου - Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Αναστασιάδης

Κυπριακό: Συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου - Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Αναστασιάδης Facebook Twitter
0

Συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου και ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την μετάβασή του στη Νέα Υόρκη, όπου την Κυριακή αργά το βράδυ (ώρα Ελλάδος) θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Το δείπνο γίνεται με πρωτοβουλία του Γκουτέρες, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης κοινού εδάφους για να πραγματοποιηθεί το συντομότερο νέα διάσκεψη για το Κυπριακό. Ο πρόεδρος της Κύπρου θα αναχωρήσει αύριο για την Νέα Υόρκη.

Μετά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για όλες τις μέχρι σήμερα εξελίξεις και για την επικείμενη συνάντηση του με τον Ακιντζί και τον Γκουτέρες την Κυριακή. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο έγινε μια «εποικοδομητική συζήτηση με κατάθεση απόψεων». Επίσης, δήλωσε ότι ο Ν. Αναστασιάδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη με την πρόταση του «για συζήτηση πρώτα των κεφαλαιωδών ζητημάτων της ασφάλειας και των εγγυήσεων».

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ν. Αναστασιάδη, αλλά δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες. Καλή επιτυχία ευχήθηκε με ανάρτηση στο Twitter, και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, είπε ότι δεν μπορεί να δηλώσει ικανοποιημένος από την ενημέρωση που έγινε στο Εθνικό Συμβούλιο. Επίσης, κατηγόρησε τον Ν. Αναστασιάδη για «συνεχείς μετακινήσεις, που κατέστησαν τις θέσεις μας θολές και την αξιοπιστία μας διάτρητη». Όχι μόνον δεν υπάρχει στρατηγική, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, αλλά δεν μπορούμε να πείσουμε για νέα στρατηγική στο Κυπριακό. «Ελλοχεύουν κίνδυνοι, όταν δεν έχεις ξεκάθαρη στρατηγική και δεν ξέρω τι θα επιτύχουμε στη Νέα Υόρκη», κατέληξε.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, προειδοποίησε ότι το δείπνο «μπορεί να κρύβει παγίδες». Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, δήλωσε ότι δεσμεύτηκαν να αποφύγουν τυχόν αντιπαραθέσεις μέχρι τη συνάντηση της Κυριακής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM