Κυπριακό: Συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου - Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Αναστασιάδης

Κυπριακό: Συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου - Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Αναστασιάδης Facebook Twitter
0

Συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου και ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την μετάβασή του στη Νέα Υόρκη, όπου την Κυριακή αργά το βράδυ (ώρα Ελλάδος) θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Το δείπνο γίνεται με πρωτοβουλία του Γκουτέρες, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης κοινού εδάφους για να πραγματοποιηθεί το συντομότερο νέα διάσκεψη για το Κυπριακό. Ο πρόεδρος της Κύπρου θα αναχωρήσει αύριο για την Νέα Υόρκη.

Μετά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για όλες τις μέχρι σήμερα εξελίξεις και για την επικείμενη συνάντηση του με τον Ακιντζί και τον Γκουτέρες την Κυριακή. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο έγινε μια «εποικοδομητική συζήτηση με κατάθεση απόψεων». Επίσης, δήλωσε ότι ο Ν. Αναστασιάδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη με την πρόταση του «για συζήτηση πρώτα των κεφαλαιωδών ζητημάτων της ασφάλειας και των εγγυήσεων».

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ν. Αναστασιάδη, αλλά δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες. Καλή επιτυχία ευχήθηκε με ανάρτηση στο Twitter, και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, είπε ότι δεν μπορεί να δηλώσει ικανοποιημένος από την ενημέρωση που έγινε στο Εθνικό Συμβούλιο. Επίσης, κατηγόρησε τον Ν. Αναστασιάδη για «συνεχείς μετακινήσεις, που κατέστησαν τις θέσεις μας θολές και την αξιοπιστία μας διάτρητη». Όχι μόνον δεν υπάρχει στρατηγική, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, αλλά δεν μπορούμε να πείσουμε για νέα στρατηγική στο Κυπριακό. «Ελλοχεύουν κίνδυνοι, όταν δεν έχεις ξεκάθαρη στρατηγική και δεν ξέρω τι θα επιτύχουμε στη Νέα Υόρκη», κατέληξε.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, προειδοποίησε ότι το δείπνο «μπορεί να κρύβει παγίδες». Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, δήλωσε ότι δεσμεύτηκαν να αποφύγουν τυχόν αντιπαραθέσεις μέχρι τη συνάντηση της Κυριακής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στοιχεία σοκ του Ισραηλινού στρατού: Σκοτώνουν κατά 83% αμάχους στη Γάζα

Διεθνή / Στοιχεία σοκ του Ισραηλινού στρατού: Σκοτώνουν κατά 83% αμάχους στη Γάζα

Απόρρητα στοιχεία ισραηλινής στρατιωτικής πληροφορίας δείχνουν ότι οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν στη Γάζα είναι άμαχοι, ενώ ο αριθμός των μαχητών φαίνεται να έχει υπερβολικά υψηλή αναφορά
LIFO NEWSROOM
Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα: Σε εξέλιξη το «Σχέδιο Νετανιάχου» για κατάληψη της πόλης

Διεθνή / Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα: Σε εξέλιξη το «Σχέδιο Νετανιάχου» για κατάληψη της πόλης

Ισραηλινές δυνάμεις έχουν ήδη αναπτυχθεί στις συνοικίες Ζεϊτούν και Τζαμπάλια για την «προετοιμασία της επιχείρησης», ενώ χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
LIFO NEWSROOM
Ο Μπέρνι Σάντερς στηρίζει το σχέδιο Τραμπ για κρατικό μερίδιο στην Intel και άλλες εταιρείες

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς στηρίζει το σχέδιο Τραμπ για κρατικό μερίδιο στην Intel και άλλες εταιρείες

Η ασυνήθιστη σύμπλευση του Σάντερς με τον Τραμπ υπογραμμίζει τη στροφή του Ρεπουμπλικανού προέδρου προς πολιτικές κρατικής παρέμβασης στην οικονομία, που συνήθως συνδέονται με την αριστερά
LIFO NEWSROOM
Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τη Γάζα εν μέσω χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ

Διεθνή / Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τη Γάζα εν μέσω χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός έχει πλέον εδραιώσει παρουσία στα περίχωρα της πόλης - όπου ζουν πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι - έπειτα από μέρες σφοδρών βομβαρδισμών και πυρών πυροβολικού
LIFO NEWSROOM